Horvat objavio popis, predstavljen pomoćnik Ivano Balić

26.04.2021.

11:17

Autor: M.Š./HRT

Ivano Balić, Hrvoje Horvat te Ninoslav Pavelić

Ivano Balić, Hrvoje Horvat te Ninoslav Pavelić

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat objavio je popis reprezentativaca na koje računa za natjecanje na EURO Cupu. Na konferenciji za medije bio je i novi pomoćnik, proslavljeni reprezentativac Ivano Balić. 

Od 22 igrača koja je pozvao izbornik Hrvoje Horvat prije desetak dana, ozljede i koronvirus zaustavile su četvoricu da se odazovu tom pozivu.

Luka Cindrić
je ozlijeđen pa je umjesto njega pozvan Ante Gadža. Marko Mamić mora na lakšu operaciju čišćenja zgloba, a Ivana Martinovića i Antu Ivankovića zaustavio je Covid-19.

Izbornik nije odlučio naknadno zvati nove igrače koji bi zamijenili tu trojicu, pa će na raspolaganju imati 19 rukometaša.

Uoči okupljanja reprezentacije na konferenciji za medije, uz izbornika Hrvoja Horvata, predstavljena su i dva nova člana stručnog stožera. Riječ je o pomoćniku izbornika, velikanu i jednom od najboljih igrača rukometa u povijesti, Ivanu Baliću, te treneru vratara Ninoslavu Paveliću.

Na popisu su Ivan Pešić, Moreno Car, Matej Mandić, David Mandić, Lovro Mihić, Karlo Godec, Ivan Čupić, Vlado Matanović, Fran Mileta, Leon Šušnja, Tomislav Kušak, Nikola Grahovac, Veron Načinović, Mateo Maraš, Halil Jaganjac, Ante Gadža, Domagoj Pavlović, Tin Lučin te Luka Šebetić.

Hrvatski će rukometaši protiv Slovačke igrati u srijedu i četvrtak u Varaždinu, dok je susret protiv Mađarske na rasporedu u subotu u Veszpremu, sve uz prijenos u našem programu.

- Rukomet volim, to je moj život i zato sam se odlučio vratiti. Našao sam se s izbornikom u vezi rukometa, isto razmišljamo. Cilj je unaprijediti cjelokupnu igru, a za to treba vremena. Misilm da Hrvatska ima potencijala i da možemo to napraviti. Ima dosta mladih. Kroz moju karijeru, barem ovih zadnji desetak godina sam pomagao mladima, to volim, to mi je izazov, poručio je Ivano Balić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!