20:57 / 14.03.2021.

Autor: A.M./HRT

Horvat: Mi smo svoje odradili, protiv Francuske nije išlo

Hrvoje Horvat

Hrvoje Horvat

Foto: HRS / -

Hrvatska je uz nešto mučenja ipak odradila svoje u susretu protiv Tunisa na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Montpellieru. Sad čeka rasplet utakmice između Francuske i Portugala, gdje navija za pobjedu domaćina.

- Pobijedili smo i vjerujem da nismo toliko kidali živce kao u ova dva prethodna dana. Znao sam da će Tunis igrati maksimalno i da je njima čast igrati protiv Hrvatske. Promašili smo nekoliko zicera na početku pa rezultat nije izgledao kozmetički baš dobro, ali znali smo da ćemo s pravom obranom kad-tad odvojiti i kontrolirati utakmicu, što se u drugom poluvremenu i dogodilo, rekao je izbornik. Osvrnuo se i na "crne rupe" u igri njegovih izabranika:


- Crne rupe u igri su neugodne, jači protivnici to jako dobro kažnjavaju. Imamo velik broj rotacija u koje moramo ulaziti zato što su nam igrači podijeljeni između obrambenih i napadačkih. Morat ćemo naći bolji balans, ali kroz jedne dulje pripreme, a ne kroz ovakve pripreme od tri dana, onda ćemo moći bolje reagirati i sanirati te padove u igru, optimističan je Horvat.


O predstojećem dvoboj Francuske i Portugala o kojem ovisimo rekao je:


-  Mi smo svoje odradili. Došli smo ovdje pobijediti primarno Portugal i Tunis, probali smo iznenaditi Francusku i mislim da je iznenađenje bilo dobro i spremno, ali nije izdržalo do kraja. Francuska je jedna od najboljih reprezentacija na svijetu, igra kod kuće i apsolutno vjerujem da će  pobijediti, zaključio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!