19:57 / 29.01.2021.

Autor: Edin Mahmuljin/Sport/I.Ž.K./HRT

Horvat za HRT: Vjerujem u ove dečke, neće biti velikih promjena

Hrvoje Horvat

Hrvoje Horvat

Foto: Sport/Dnevnik / HRT

Nakon preuzimanja funkcije izbornika hrvatske rukometne reprezentacije, Hrvoje Horvat nema puno vremena.

Već u ožujku na rasporedu je kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Jučer se oprostio od svojih igrača u našičkom Nexeu i u potpunosti se posvetio reprezentaciji. O viziji igre i budućnosti hrvatske reprezentacije s njim je razgovarao Edin Mahmuljin.

Vizija nove hrvatske reprezentacije?

- Vidjeli smo na zadnjem Svjetskom prvenstvu da nismo bili pravi, da to nije ona Hrvatska koju smo naviknuli gledati. Sigurno da treba analizirati dobro što se tamo izdešavalo i sa jednom novom energijom, elanom, novom vizijom ući u sljedeći ciklus koji nas čeka.

Hoće li biti velikih promjena? Hoće li otići neki stari igrači?

- Apsolutno vjerujem u ove dečke koji su tu. Puno smo pričali i promišljali o tom kadru, to su sve pravi dečki, reprezentativci, prekaljeni, koji su dugo godina 'unutra', nešto mladih snaga koji trebaju nositi Hrvatsku na sljedećim okupljanjima. Velikih promjena sigurno neće biti. Svjesni smo da nismo bili pravi i vjerujem da će se sada ukazati druga prilika i da ćemo se pokazati u pravom svjetlu već u Francuskoj.

Bez obzira na neuspjeh u Egiptu, mogu li igrači naći energije da vidimo potpuno drugačiju sliku u tako kratkom vremenu?

- Mi u stožeru i igrači svjesni smo da je to bio podbačaj i nije bila prava slika Hrvatske i uvjeren sam da ćemo uz neke minimalne korekcije, naravno i uz bolji zdravstveni karton, s ovim dečkima napraviti prave stvari.

Više niste u Nexeu, sada je Vaš jedini posao i preokupacija reprezentacija?

- Da, bio je stav Saveza da izbornik bude profesionalac, tj. da isključivo obnaša jednu funkciju. Prezahtjevan je period ispred nas i sigurno je da se izbornik treba posvetiti sto posto radu selekcije i stoga sam se jučer morao pozdraviti sa svojim dečkima, sa klubom gdje sam proveo predivnih pet godina i ovom prigodom im zahvaljujem na predivnoj suradnji.

Hrvatska javnost i gledatelji vrlo su kritični. Vi ste mladi, dolaze kritike za neiskustvo?

- Prošao sam osam godina kroz rad u HRS-u, kroz kadetska europska i svjetska prvenstva, juniorska, tri godine sam pomoćnik Lini Červaru i mislim da se tu zatvorio jedan krug i da sam potpuno spreman za ove izazove koji nas čekaju. Imam viziju, imam volju, energiju, znanje i vjerujem da ću to vrlo brzo i pokazati, rekao je novi hrvatski izbornik. Pogledajte cijeli razgovor!Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!