14:40 / 28.01.2020.

Autor: M.M./Hina

Guillaume Gille preuzima francusku rukometnu reprezentaciju

Ilustracija (Marko Lukunic/PIXSELL)

Ilustracija (Marko Lukunic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Gille je bio pomoćnik dosadašnjeg izbornika Didiera Dinarta, koji je dobio otkaz nakon što su Francuzi zaustavljeni već u prvom krugu EP-a.
Francuska rukometna reprezentacija, koja je na netom završenom Europskom prvenstvu doživjela debakl, dobit će novog izbornika, a to će biti Guillaume Gille (43).

Gille je bio pomoćnik dosadašnjeg izbornika Didiera Dinarta, koji je dobio otkaz nakon što su Francuzi zaustavljeni već u prvom krugu EP-a poslije poraza od Norveške i Portugala.

Za vrijeme igračke karijere Guillaume Gille je s francuskom reprezentancijom osvojio dvije zlatne olimpijske medalje(2008, 2012), dva puta je bio svjetski (2001, 2009) i dva puta europski prvak (2006, 2010).

Pred Gilleom je već u travnju težak zadatak, kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. Kvalifikacijski turnir koji će dati dva putnika za OI održat će se od 17. do 19. travnja u Parizu, a Francuskoj će suparnici biti Hrvatska, Portugal i Tunis.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!