Grad odgovara karlovačkim rukometašima u štrajku da im ništa ne duguju

22.01.2022.

11:35

Autor: M.M./Hina/HRT

Grad odgovara karlovačkim rukometašima u štrajku da im ništa ne duguju

Grad odgovara karlovačkim rukometašima u štrajku da im ništa ne duguju

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Na priopćenje od petka da Hrvatski rukometni klub Karlovac ide u štrajk zbog neisplate plaća danas je iz gradske Uprave priopćeno da je Grad Karlovac do sada uredno platio sve svoje financijske obaveze Klubu.

"Grad putem Karlovačke športske zajednice operativno raspodjeljuje novac sportskim klubovima sukladno unaprijed jasnim i transparentnim kriterijima i do sada je uredno izvršio sve svoje financijske obaveze prema HRK Karlovac te nema zaostalih dugovanja ili neplaćenih obaveza", stoji u priopćenju uz napomenu da su sve uplate Grada sportskim klubovima pa tako i HRK Karlovac "jasno pretražive u aplikaciji SOM sport i aplikaciji Otvoreni Karlovac".

Sredstva gradskog proračuna nisu jedini izvor financiranja HRK Karlovac pa Grad, kažu, "nema cjelovit uvid u financijsko poslovanje Kluba, odnosno dio koji se odnosi na sponzore", zbog čega ne mogu komentirati razloge zaostataka u isplati plaća igračima.

Ured gradonačelnika također iskazuje opravdanost pritužbi Kluba na uvjete treninga u Sportskoj dvorani Mladost i naglašavaju da "stručne službe Grada već neko vrijeme imaju spreman projekt cjelovite energetske obnove Školske sportske dvorane Mladost", ali da prijava na fondove za energetsku obnovu nije dosad bila moguća "jer se radi o pojedinačnom kulturnom dobru za što je potreban posebno profiliran natječaj". Kažu da bi takav natječaj trebao uskoro biti otvoren.

Priopćenje završava konstatacijom da gradonačelnik Grada Karlovca i stručne službe pozivaju predstavnike Kluba na otvoren i konstruktivan dijalog, da bi pomogli Klubu u pronalaženju rješenja.

HRK Karlovac je jučer najavio štrajk, počevši od ponedjeljka, te da do isplate nekome dvije, a nekome tri zaostale plaće neće ni trenirati, ni igrati utakmice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!