15:29 / 18.01.2018.

Autor: HRT

Goluža u Studiju 4: Bjelorusi su protivnici koje smo mogli poželjeti

-

-

Foto: - / -

Smatra kako su Bjelorusi protivnici po mjeri nakon što su naši rukometaši izgubili od Švedske i u Zagreb, umjesto planirana četiri, prenijeli dva boda.
Bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža gostovao je u Studiju 4 i najavio večerašnji dvoboj protiv Bjelorusije na Europskom prvenstvu. Smatra kako su Bjelorusi protivnici po mjeri nakon što su naši rukometaši u Splitu izgubili od Švedske i u Zagreb, umjesto planirana četiri, prenijeli dva boda.

Kvaliteta je uvijek bila na našoj strani, nisu nam radili problema, naprotiv, koristili smo mlade igrače da dobiju samopouzdanje i isprobamo neke varijante ili da u igru uđe novi igrač. Dobro će nam doći takva utakmica nakon poraza od Švedske. Protivnik kojeg smo mogli poželjeti u ovakvoj situaciji, rekao je Goluža.

Umjesto Denisa Buntića u večerašnjoj utakmici protiv Bjelorusije zaigrat će Marino Marić. Denis je odradio dobar posao protiv Islanda. Červar je iskoristio mogućnost izmjene, želi protivničku obranu opteretiti s pivotmenom, istaknuo je Goluža.

Nije htio komentirati situaciju s našim vratarima. Izostala je podrška vratara, no ne treba u nikoga upirati prstom, rekao je Goluža pa dodao: Neće nam biti lako, slijedi Norveška pa tri dana pripreme za Francusku. Nije dobro što ne ovisimo sami o sebi. I tri pobjede nisu garancija za polufinale. Moramo se fokusirati na sebe i odraditi maksimalno te tri utakmice.

U prve tri utakmice naša je reprezentacija imala veliku podršku s tribina, nada se kako će i Zagrepčani napuniti svoju Arenu i voditi rukometaše do pobjeda.

Splićani su dignuli visoko letvicu. To je jedan energija kojom su dizali naše momke. Nadam se da će atmosfera i navijanje biti barem slični kao u Splitu. Treba nam ta podrška, treba biti uz naše momke sada kada je najteže, zaključio je Goluža.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!