16:44 / 08.02.2021.

Autor: Hina

Gobac: Hrvatski rukometni savez se ne nalazi ni u kakvoj krizi

Zoran Gobac

Zoran Gobac

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Hrvatski rukometni savez najodlučnije odbacuje sva nagađanja o tome da novi izbornik Hrvoje Horvat nema potporu čelnih ljudi Saveza, a njegov dopredsjednik Zoran Gobac također odbacuje tvrdnje da unutar HRS-a postoji raskol i da je u krizi.

- Hrvatski rukometni savez se ne nalazi ni u kakvoj krizi. Moj prijedlog je bio isključivo da koga god izaberemo, da taj trener dobije mandat i na sljedećem Europskom prvenstvu, a ne da potrošimo čovjeka samo za jedno natjecanje. Mislim da Savez treba nastaviti put na kojem je. Savez se vodi na transparentan način, Upravni odbor donosi odluke konsenzusom i mislim da svi koji sudjeluju u radu rukometnog Saveza Hrvatske su jedno tijelo, rekao je Gobac osvrćući se na napise u medijima koji su se pojavili nakon Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu.

Gobac je pojasnio da je Lino Červar, koji je 2018. godine izabran za koordinatora za muški rukomet predložio kandidate za njegovog nasljednika na izborničkoj funkciji i da su to bili Hrvoje Horvat, Slavko Goluža i Ivano Balić. Od 15 članova Upravnog odbora rukometnog Saveza koji sudjeluju u izboru Horvat je dobio 13 glasova, jedan je član bio suzdržan, a jedan se član nije uspio izjasniti jer se do njega nije moglo doći za vrijeme telefonskog glasovanja.  

Hrvatski rukometni savez ozbiljna je organizacija koja se vodi na transparentan način i nema govora o nekakvom raskolu u njegovim redovima, istaknuo je Gobac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!