12:34 / 08.01.2018.

Autor: HRT

Europsko rukometno prvenstvo na Drugom programu Hrvatskog radija

Davor Lulić

Davor Lulić

Foto: - / HRT

Hrvatska radiotelevizija na Drugome programu Hrvatskoga radija od 12. do 28. siječnja prenosit će Europsko rukometno prvenstvo.
Hrvatska radiotelevizija na Drugome programu Hrvatskoga radija od 12. do 28. siječnja prenosit će Europsko rukometno prvenstvo čiji je domaćin Republika Hrvatska, a susreti će se prenositi iz Zagreba, Splita, Varaždina i Poreča. Drugi program Hrvatskoga radija u tome će razdoblju u terminu od 18 do 23 sata biti posvećen rukometu s naglaskom na utakmice hrvatske reprezentacije koje će komentirati Marko Šivak i Davor Lulić, a u projekt je ukupno uključeno 25 novinara i tehničara. U dane kad igra Hrvatska emitirat će se posebna emisija u studiju smještenome u Spaladium Areni, a u drugome krugu natjecanja i u Areni Zagreb. Emisija počinje u 19.35, uz goste, analize, najave i zanimljivosti, a od 20.30, odnosno u terminu u kojemu će Hrvatska igrati sve svoje utakmice, počinje prijenos. Odmah nakon utakmice uživo na rasporedu su razgovori s hrvatskim rukometašima. Studijske emisije u Splitu vodit će Srđan Fabijanac, a razgovore s igračima Marko Miličić. S utakmica iz Poreča javljat će se Željko Kesovija, iz Zagreba i Varaždina Lovorko Magdić i Vladimir Horvat, a izvješćivat će i Krešimir Gotlin i Ivan Perdijić. Pomagat će i svi ostali, kolege s HRT – Radija Split i HRT – Radija Sljeme te iz naše mrežne redakcije, koja će također pratiti sve što se događa na Europskome rukometnom prvenstvu. Hrvatska radiotelevizija će na svojim mrežnim stranicama imati brojne audiopriloge i videopriloge, a uoči prvenstva i za vrijeme njegova trajanja na Drugome programu Hrvatskoga radija dijelit će se ulaznice za sve utakmice u svim gradovima, ističe voditelj HRT-ova projekta praćenja Europskoga rukometnog prvenstva Davor Lulić. Hrvatska reprezentacija svoje će utakmice igrati prvo u skupini u Splitu: 12. siječnja protiv Srbije, 14. siječnja protiv Islanda i 16. siječnja protiv Švedske. U drugome će krugu, od 18. siječnja pa poželjno do same završnice, naša reprezentacija igrati u Zagrebu. Osim prijenosa i posebnih emisija na Drugome programu Hrvatskoga radija i Prvi program Hrvatskoga radija u svojim će emisijama svakodnevno izvješćivati o događajima s Europskoga rukometnog prvenstva uključujući i javljanja uživo s utakmica. Posebna zanimljivost bit će nova emisija Prvoga programa Hrvatskoga radija Sportski vremeplov koja će se svakoga utorka od 21.05 do 22.00 baviti poviješću sporta. Prve su dvije emisije prigodno posvećene povijesti europskih rukometnih prvenstava, a slušatelji Hrvatskoga radija imat će prigodu čuti kako su zvučali tadašnji radijski i televizijski izvjestitelji te što kažu sudionici natjecanja na kojima su osvajali odličja. Radijski prijenosi utakmica s Europskoga rukometnog prvenstva te podrobniji podaci i izvješća s natjecanja osim na Prvome programu Hrvatskoga radija i Drugome programu Hrvatskoga radija bit će dostupni i na HRT-ovu teletekstu, mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr, podstranicama sport.hrt.hr te putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!