10:36 / 18.12.2020.

Autor: I.L./Hina

Europsko prvenstvo rukometašica hit na Tik Toku

Screenshot: Tik Tok

Screenshot: Tik Tok

Foto: - / -

TikTok je brojem korisnika "eksplodirao" ove godine u Europi.
Video isječak francuske rukometašice Alexandre Lacrabere pregledan je gotovo šest milijuna puta na službenom EHF-ovom kanalu TikTok, objavili su organizatori Europskog prvenstva u Danskoj dokazujući kako je ženski rukomet privukao pažnju šire i mlađe publike.

Video isječak koji traje 13 sekundi prikazuje francusku rukometašicu u jednoj akciji tijekom utakmice protiv Danske.

Velika gledanost ovog videozapisa pomogla je generirati 200-postotno povećanje broja pratitelja na EHF EURO TikTok računu, s novih 25.000 sljedbenika zabilježenih u manje od tjedan dana.

Rast zajednice na društvenim mrežama također se povećao tijekom turnira, s preko 16.000 novih korisnika koji prate službene EHF EURO Facebook, Instagram, Twitter i YouTube račune. Preko ta četiri kanala, prikazi videozapisa već su premašili 4,6 milijuna.

Brojevi za preuzimanje nove mobilne igre EHF-a također, sugeriraju da se mlađa publika bavi rukometom na različite, svježe načine. Igra je preuzeta više od 8.000 puta.

Slušanje službenog EHF EURO podcasta, također nastavlja rasti, sa 35.000 preuzimanja koja se mogu pratiti od početka turnira.

- Dosezanje ciljane publike poput ove inspiracija je za Europsku rukometnu federaciju, kazao je glavni tajnik EHF-a Martin Hausleitner.

- Dosezanje globalne i nove baze obožavatelja nešto je čime težimo i ovaj videozapis, s uspjesima našeg digitalnog izlaza na društvenim mrežama, pokazuje da smo na dobrom putu za ostvarenje ovog cilja, dodao je.

TikTok je brojem korisnika "eksplodirao" ove godine u Europi postavši novi trend, pa čak i subkultura.

TikTok aplikacija je dostupna u 154 zemlje svijeta i na 39 jezika, a fokusiran je na Z generaciju, rođene između 1995. i 2012. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!