09:58 / 10.01.2020.

Autor: T.D./HRT

EP: Otvaranje grupa B, D i F

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Drugog dana Europskog rukometnog prvenstva koje se održava u Austriji, Švedskoj i Norveškoj igraju se utakmice u skupinama B, D i F.
Drugog dana Europskog rukometnog prvenstva koje se održava u Austriji, Švedskoj i Norveškoj igraju se utakmice u skupinama B, D i F. Od neizvjesnijih utakmica izdvajamo susrete Sjeverna Makedonija-Ukrajina i Slovenija-Poljska.


Sjevernu Makedoniju i na ovom prvenstvu predvodi legendarni Kiro Lazarov. Pored Lazarova, tu su Dejan Manaskov, Stoilov i odlični Ristovski među vratnicama. Ukrajinci se oslanjaju na igrače Motor Zaporožja.  Prije svega na iskusnog Ševaljeva.

Slovenija je nedavno odabrala izbornika za Europsko prvenstvo. Ljubomir Vranješ ima dosta nepoznanica u reprezentaciji, a kao glavnu podršku u stručnom stožeru ima u Urošu Zormanu koji je i sastavio širi popis igrača za Europsko prvenstvo. Glavni aduti Slovenije su Miha Zarabec, razigravač iz Kiela, desni vanjski Barcelone Jure Dolenec i Blaž Janc na desnom krilu. Poljska je daleko od slavnih dana braće Lijewski, Tkaczyka i Bieleckog. Kamil Syprzak ključni je poljski igrač.

U ostalim utakmicama sastaju se Francuska i Portugal, Norveška i Bosna i Hercegovina, Češka i Austrija, te Švedska i Švicarska.
  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!