19:47 / 18.01.2020.

Autor: T.D./HRT

EHF izostavio Hrvate iz najbolje sedmorice prvog kruga

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Europska rukometna organizacija odabrala je najbolju momčad prvog kruga natjecanja. U najboljoj sedmorici nema nijednog reprezentativca Hrvatske.
Europska rukometna organizacija odabrala je najbolju momčad prvog kruga natjecanja. U najboljoj sedmorici nema nijednog reprezentativca Hrvatske što čudi jer Kauboji su u prvoj fazi bili prvi u svojoj grupi s tri pobjede.


Domagoj Duvnjak napokon je zdrav i igra u odličnoj formi, dok Luka Cindrić oduševljava svojim prolazima, asistencijama i pogocima. Za njih nije bilo mjesta u izboru EHF-a, kao ni za vratara Marina Šegu koji je briljirao među vratnicama protiv Srbije.

EHF se odlučio za dva igrača koji su se sa svojim selekcijama oprostili već nakon prvog kruga, a izabrani su isključivo iz razloga jer su bili daleko najbolji strijelci svojih reprezentacija. Švicarac Andy Schmid u tri utakmice zabio je 27 golova i upisao 15 asistencija, a Kay Smits zabio je 22 pogotka i upisao pet asistencija.

Uz Schmida i Smitsa, u najbolju sedmoricu prvog kruga uvrstili su se Blaž Janc, Sander Sagosen, Artsem Karalek, Magnus Longal i na vratima Perez de Vargas.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!