Dvostruki najbolji strijelac lige potpisao za PPD Zagreb

23.06.2022.

16:36

Autor: K.L./HRT

 Gabriel Buvinić i direktor kluba Vedran Šupuković

Gabriel Buvinić i direktor kluba Vedran Šupuković

Foto: RK Zagreb / Press

Nakon dolaska Vuke Borozana, Milana Milića i Aljaža Panjtara, PPD Zagreb predstavio je novo pojačanje.

Trogodišnji ugovor potpisao je Gabriel Buvinić iz Umaga. Mladi 23-godišnjak je u posljednje dvije sezone bio najbolji strijelac Paket24 Premijer lige sa 187 postignutih pogodaka u sezoni 2020. / 2021., odnosno sa 165 golova u sezoni 2021. / 2022.

Buvinić pokriva poziciju lijevog krila, a nakon što su napustili klub bivši kapetan David Mandić i Valentino Ravnić, na toj poziciji u klubu je ostao tek Davor Ćavar.

- Kada je stigao poziv trideseterostrukog prvaka Hrvatske bilo je tako jasno da je vrijeme za nove izazove i da se takav poziv ne odbija. Za mene je ovo ostvarenje dječačkog sna. Smatram da sam svojim radom zaslužio ovaj poziv, a siguran sam da ću u ovakvom klubu samo napredovati. Smatram sam da ću opravdati povjerenje koje mi je ukazano, te da itekako imam što za pokazati, poručio je Gabriel Buvinić.

- Iznimno nam je drago da nam se pridružio Gabriel. Pratili smo ga dugo, a u ovom trenutku se pojavila i potreba i mogućnost da realiziramo njegov dolazak s obzirom da smo ostali bez dva igrača na toj poziciji. Znamo da je vrhunski realizator, te da je u posljednje dvije sezone bio najbolji strijelac Paket24 Premijer lige. Sa svoje 23 godine smatram da nam dolazi u periodu karijere kada treba sve to što je pokazao na jednom nivou, sada pretočiti i pokazati na nivou više. Mi vjerujemo da je on taj i da će kroz Zagreb polučiti dodatni napredak i pomoći klubu u nacionalnim i europskim aspiracijama. U konačnici vjerujem da Gabriel kroz sjajne partije u klubu može u dogledno vrijeme izboriti i status u reprezentaciji, rekao je direktor PPD Zagreba Vedrana Šupukovića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!