16:51 / 19.02.2021.

Autor: A.M./HRT

Duvnjak u idealnoj momčadi 2020. u izboru Handball Planeta

Domagoj Duvnjak

Domagoj Duvnjak

Foto: Slavko Midžor / PIXSELL

Ugledni portal Handball Planet objavio je danas rezultate izbora za najbolju momčad i najboljeg rukometaša godine. Najbolji rukometaš svijeta je Norvežanin Sander Sagosen, a Domagoj Duvnjak je u najboljoj sedmorki 2020. godine.

Duvnjakov suigrač iz Kiela Sagosen je na poziciji lijevog vanjskog i u najboljoj sedmorki, a uz Duvnjaka, koji je najbolji srednji vanjski igrač, u idealnoj vanjskoj liniji je još i Španjolac Alex Dušebajev.

Najbolje lijevo krilo je Norvežanin Magnus Joendal (Flensburg-Handewitt), najbolje desno krilo je Slovenac Blaž Janc (Barcelona), najbolji pivot je Nijemac Hendrik Pekeler (Kiel), najbolji golman Danac Niklas Landin (Kiel), a najbolji obrambeni rukometaš Slovenac Blaž Blagotinšek (Veszprem).

U idealnoj sedmorski (plus najbolji obrambeni igrač) su čak četiri igrača Kiela. Dodajmo i da su među četvoricom najbolji na svojim pozicijama još dva hrvatska rukometaša, Manuel Štrlek je bio u užem izboru za najbolje lijevo krilo, a Luka Cindrić za najboljeg srednjeg vanjskog.

Najbolje je birala komisija sastavljena od rukometnih stručnjaka iz 10 zemalja, a udio u izboru imali su i čitatelji Handball Planeta, koji su dali više od 100.000 glasova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!