21:50 / 06.12.2020.

Autor: I.L./HRS/HRT

"Dokazale smo da sve igramo jedna za drugu"

Foto: HRS

Foto: HRS

Foto: - / -

Veličanstvena pobjeda Hrvatske protiv svjetskih prvakinja!
U drugoj utakmici na Europskom prvenstvu u Danskoj čudesna je Hrvatska "srušila" svjetske prvakinje Nizozemke.

▶️ Hrvatice pobijedile i svjetske prvakinje!

- Usprkos našoj pobjedi nad Mađarskom, svi misle da smo mala reprezentacija. Mi to definitivno nismo, mi rastemo iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu. Mislim da je pred nama lijepa budućnost, samo trebamo biti mirni i uporni, rekao je izbornik Nenad Šoštarić.

Igračica utakmice bila je Larissa Kalaus s učinkom devet pogodaka od 10 udaraca.

- Osjećaj je neopisiv. Ova pobjeda je iznimno bitna, ne samo za mene, nego za sve nas. Nakon što smo pobijedile Mađarsku, nakon što smo donijele tu senzaciju, počeli su nas pratiti mediji, počeli su se javljati ljudi, i zato je ova pobjeda još bitnija. Sve više počinjemo vjerovati da mi to možemo, možemo i želimo više.

Izvrsna je bila i Tea Pijević s 15 obrana ili 38 posto svega što su prema našim vratima uputile svjetske prvakinje.

- Sretna i ponosna, ne znam što bih rekla. Sve smo dale maksimum, ipak su to svjetske prvakinje. Danas smo dokazale da sve igramo jedna za drugu, da igramo timski. Osigurale smo prolaz dalje, drago mi je da su se svi malo dignuli, jer kad smo otišle na Prvenstvo, praktički se nije ni znalo. Malo ćemo proslaviti večeras, a onda se okrećemo Srbiji, i želimo prenijeti četiri boda dalje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!