17:18 / 17.11.2020.

Autor: I.L./Hina

Danska želi sama organizirati EP za rukometašice

Izbornik Šoštarić i hrvatske rukometašice (Igor Kralj/PIXSELL)

Izbornik Šoštarić i hrvatske rukometašice (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Norveška je u ponedjeljak objavila da se povlači iz organizacije turnira.
Europska rukometna federacija (EHF) i Danski nogometni savez će do kraja tjedna objaviti kako će se Europsko rukometno prvenstvo (od 3. do 20. prosinca) u cijelosti održati u Danskoj nakon što se Norveška, koja je trebala biti suorganizatorica, povukla.

- Ima još dosta pitanja za riješiti i u sadašnjem kontekstu uvjereni smo da će konačna i pozitivna odluka biti donesena do kraja tjedna, izjavio je glavni tajnik EHF-a Martin Hausleitner.

- Svi smo željeli drugačiji scenarij s turnirom koji se igra i u Norveškoj i u Danskoj, sli situacija se promijenila i dat ćemo svoj maksimum da se turnir održi u cijelosti u Danskoj, dodao je predsjednik Danskog rukometnog saveza Per Bertelsen.

Europsko prvenstvo za rukometašice 2020. trebalo se inicijalno održati u Norveškoj i Danskoj, a finalna faza bi se igrala samo u Norveškoj.

Međutim, Norveška je u ponedjeljak objavila da se povlači iz organizacije turnira na kojem nastupa 16 reprezentacija, među kojima i Hrvatska, 17 dana prije prve utakmice zbog nemogućnost usklađivanja organizacijskih zahtjeva s trenutačnim epidemiološkim mjerama u zemlji.

- Na temelju dublje analize norveških sanitarnih vlasti kao i zahtjeva i želja političkih vlasti jasno je da Norveška ne može biti organizator Eura za rukometašice, objasnio je svoju odluku Norveški rukometni savez.

Hrvatska je u ždrijebom smještena u skupinu C s Mađarskom, Srbijom i Nizozemskom, a utakmice prve faze natjecanja u toj skupini trebale su se igrati u Trondheimu u Norveškoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!