19:26 / 04.01.2021.

Autor: A.M./HRT

Cindrić: Španjolci će biti dobar uvod u Svjetsko prvenstvo

Luka Cindrić (Screenshot: HRT)

Luka Cindrić (Screenshot: HRT)

Foto: - / HRT

Hrvatska rukometna reprezentacija priprema se u Poreču za skorašnje Svjetsko prvenstvo u Egiptu. U sklopu tih priprema slijede ogledu protiv Španjolske, što će biti repriza finala s prošlog EP-a.
Hrvatska rukometna reprezentacija priprema se u Poreču za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Egiptu. U sklopu tih priprema slijede ogledi protiv Španjolske, što će biti repriza finala s prošlog EP-a.

Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša Luka Cindrić igra drugu sezonu u dresu Barcelone i dobar je sugovornik uoči tih dvoboja...

- Španjolska je svima nama dobar poznanik. Iskusna ekipa, koja igra dosadan rukomet u napadu, a u obrani puno presijeca lopte i dosta je neugodna. To je dobar uvod u ono što nam slijedi i treba iskoristiti te dvije utakmice kao dobar trening i uvježbati nešto akcija koje je izbornik pripremio, rekao je Cindrić.

Slijedi nam onda na SP-u skupina C  s Japanom, Angolom i Katarom, a od 2013. Kauboji nisu na svjetskoj smotri osvojili medalju...

- Pokazali smo da možemo daleko, tanka je ta linija, uvijek smo tu negdje. Zadnjih godina konkuriramo u vrhu rukometa. Imamo odličnu ekipu. Najvažnije je da svi ostanemo zdravi. Prije svega bih naglasio našu atmosferu u reprezentaciji, koja je svake godine odlična, to čuvamo i njegujemo.

Petrinjski potres je donio nove momente, Luka Cindrić pokazao je veliko srce pomaganjem unesrećenima, i to neposredno nakon poraza u završnici Lige prvaka...

- Izgubio sam Ligu prvaka, ali kad sam pogledao ljude koji su pomagali i još uvijek pomažu ljudima koji su izgubili domove, to dokazuje koliko držimo jedni do drugih. To je najmanje što možemo učiniti za ove ljude, zaključio je Cindrić. Prijenos utakmice sa Španjolskom možete pratiti u utorak od 17.15 na našem Drugom programu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!