20:19 / 14.01.2019.

Autor: Hina

Červar pohvalio sve igrače i objasnio zašto nije nastupio Cindrić

-

-

Foto: - / -

"Pohvalio bih sve svoje igrače, stvarno su večeras svi bili dobri", rekao je Lino Červar.
- Pohvalio bih sve svoje igrače, stvarno su večeras svi bili dobri i sada možemo rasterećenije igrati protiv Španjolske, kazao je nakon pobjede nad Makedonijom u Muenchenu izbornik hrvatskih rukometaša Lino Červar. 

Hrvatska rukometna reprezentacija u ponedjeljak je u Muenchenu u 3. kolu skupine B Svjetskog prvenstva svladala Makedoniju sa 31-22 (16-11), te je osigurala prolazak u drugi krug.
- Dobili smo jako važnu utakmicu i dobili smo je uvjerljivo jer Makedonija nikad nije vodila. Sad znamo da prenosimo dva boda u drugu fazu i moramo se pripremiti za ključnu utakmicu sa Španjolskom. Naš cilj je i prije prvenstva bio je doći do Španjolske sa svim pobjedama: Sad ćemo mnogo ratesterečeniji ući u u utakmicu, u kojoj je Španjolska, kao europski prvak favorit, kazao je Červar, koji je nastavio sa pohvalama svojoj momčadi. 
- Pohvalio bih sve momke, odigrali jako dobro i očito smo dobro analizirali Makedonce. Znao sam da će oni pokušati s igrom "sedam na šest" da nas iznenade, ali nisu uspjeli. Sve što mos zamislili smo ostvarili, a obrana nam je bila jako čvrsta i pokretljiva, i 6-0 i 5-1. Napad je imao odgovor na sve taktičke zamisli protivnika. i stvarno smo igrali dobro večeras. Još uvijek nema euforije, moramo ostati skromni, kazao je Červar, koji je bio lišen usluga Luke Cindrića, koji ima problema s zadnjom ložom. 
- Cindrić nije igrao jer nismo htjeli ništa riskirati, čuvamo ga za Španjolsku. Nije bilo potrebe za njegovim ulaskom jer je ekipa večeras stvarno bila kompaktna i čvsta.  
Makedonski izbornik Raul Gonzales pohvalio je Hrvatsku, a pogotovu vratara Šegu.  
 - Šego je bio sjajan, zbog njega smo loše počeli i ušli u zaostatak. Pokušavali smo se vratiti u igru u drugom dijelu sa svim mogućim opcijama, ali dalje od tri gola minusa nije išlo. Hrvatska je večeras bila prejaka za nas.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!