14:40 / 11.01.2018.

Autor: HRT

Červar: Ne osjećam se dovoljno hrabrim da kažem da ćemo biti zlatni

Lino Červar (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Lino Červar (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

"Emocije su povišene, a ja bih želio da moji momci sutra budu pravi", rekao je Lino Červar najavljujući dvoboj sa Srbijom na otvaranju EP-a.
Emocije su povišene, a ja bih želio da moji momci sutra budu pravi, rekao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar najavljujući dvoboj sa Srbijom u Splitu na otvaranju Europskog prvenstva.

Srbi su se već odredili da sav teret i pritisak prebace na nas. Oni igraju na tu kartu da bi bili što manje pod pritiskom. Na nama je da to detektiramo i da mislimo samo na našu igru. Prva utakmica je uvijek nešto posebno, sjećam se otvaranja SP 2009.  kada nas je protiv Južne Koreje spasila samo splitska publika, od koje očekujem veliku podršku i u petak, rekao je Červar najavljujući dvoboj u 20.30.

Istaknuo je kako bi htio da hrvatski rukomet nastavi niz medalja na velikim natjecanjima, ali nije želio reći da su najveći favoriti za zlato.

Želio bih da to ne bude imperativ, da se momci mogu opustiti i pokažu sve što znaju. Naravno da bih ja htio do zlata, mi smo uvijek favoriti i ponekad nas ne zadovoljavaju ni treća mjesta. Ali, unatoč tome, ne osjećam se dovoljno hrabrim da kažem da ćemo biti zlatni. Moramo zaslužiti to na terenu pored toliko dobrih ekipa, Francuske, Danske, Španjolske.... Ostario sam, ali sam još djetinjast i znatiželjan, uživam učiti od drugih. Kada to nestane, više neću biti trener, dodao je Červar.
 
Izbornik je pohvalio svoja dva kondicijska trenera Peru Kuterovca i Mirka Krolu, ali i građane Splita: Uime igrača, stožera i Saveza zahvaljujem se gradu Splitu na svemu što čine za nas. Osjećamo veliko poštovanje prema svima koji nas na svakom koraku obasipaju pažnjom. Trudit ćemo se da ih ne razočaramo. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!