20:56 / 07.11.2020.

Autor: I.L./HRT

Červar: Kapa dolje našoj reprezentaciji, igračima koji su došli

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

"Ovo je san svakog mladog igrača, najsretniji sam ikad!", rekao je Martinović.
Hrvatska je pobijedila Mađarsku u drugom kolu EHF EURO Kupa s 31:27 i tako na najbolji mogući način nakon devet mjeseci prinudne stanke zbog korona virusa započela novi ciklus natjecanja.  

- Nakon 10 mjeseci, igrači su pokazali povezanost za dres reprezentacije. Došli su iz svih krajeva Europe da igraju, riskirajući da mogu oboljeti, stoga stvarno kapa dolje našoj reprezentaciji, igračima koji su došli ovdje. Zadovoljan sam i pobjedom, naravno, to je put pobjednički koji nastavljamo iz Stockholma. Vidljivo je da su igrači različito pripremljeni s obzirom na to da je negdje pauza, negdje su u izolaciji. Prema tome, takva je situacija bila više da mi izdržimo i u takvim teškim uvjetima i bez gledatelja, što mi je iznimno žao. Ono što treba istaknuti danas da su oni pokazali želju da pobjede, i ono što ste danas vidjeli da pokušavamo opet nekoga dobiti u reprezentaciji, rekao je izbornik Lino Červar.

Po šest pogodaka za našu reprezentaciju u Osijeku su postigli povratnik Manuel Štrlek i Ivan Martinović.

- Bili su izmijenjeni malo sastavi, ali čestitke i jednoj i drugoj ekipi. Mislim da je bila jedna borbena, jako lijepa utakmica za gledati. Čestitke svim dečkima iz ekipe na borbi, na zasluženoj pobjedi. Isprobavali smo dosta toga, čak sam ja danas malo stajao na prednjem, igrao je Pavlović i Dule klasika, i mijenjali smo, probali smo svašta nešto, rekao je Štrlek.

- Jako sam sretan što sam uopće dobio tu priliku da igram i napad i obranu. Ja sam htio otpočetka pomoći ekipi koliko god mogu i nadam se da sam to i pokazao. Ja se nadam da je ovo san svakog mladog igrača. Meni je velika čast da igram s Cindrićem i Duvnjakom i svim igračima tu, tako da sam najsretniji sad, istaknuo je Martinović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!