21:52 / 12.06.2019.

Autor: HRT

Červar: Dečki su skromni i gladni pobjede

Lino Červar (Dino Stanin/PIXSELL)

Lino Červar (Dino Stanin/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Luka Stepančić također je pohvalio hrvatske navijače u Zugu.
- Jako sam oduševljen kako smo igrali, igrali smo strašno iako smo došli bez šest igrača. Mislim da smo pružili vrhunsku igru i moderan rukomet, rekao je izbornik Lino Červar nakon što su njegovi izabranici pobijedili Švicarsku 33:28 i potvrdili prvo mjesto u skupini 2 u kvalifikacijama za Euro koje će se održati u siječnju sljedeće godine u Švedskoj, Austriji i Norveškoj.

- Zahvaljujem i gledateljima koji su nas došli bodriti. Šaljemo poruku zašto idemo u Austriju i koji su nam ciljevi, veliki su nam ciljevi jer imamo tim, imamo dečke skromne i gladne pobjede i mislim da je to ono bitno za uspjeh. Za Belgiju u Poreču trebamo podršku, da dođu svi i da pozdrave dečke i da završimo u miru ovu sezonu, s najavama što će slijediti sljedeće godine, rekao je Červar.

Luka Stepančić
također je pohvalio hrvatske navijače u Zugu.

- Sad sam trenutno fasciniran ovom podrškom, znao sam da ima naših ljudi u inozemstvu, imali smo strašnu podršku u Münchenu, poslije čak i u Kölnu. Očekivali smo i danas, ali ovo je kao da smo igrali kod kuće. Hvala svima koji su došli. Imali smo dosta izostanaka, par nas je moralo povući više, ali uz ovakvo navijanje, nađeš i dodatnu energiju. Znali smo i ulogu i pobjedom smo osigurali prvo mjesto. Mislim da je bilo puno dobrih stvari i par situacija koje su mogle bolje. Obrana je bila sjajna, čestitao bih Mateju Ašaninu koji je odigrao strašno, na kraju kad je trebalo privesti utakmicu kraju, imao je par sjajnih obrana. Uglavnom, mislim da izbornik ima puno stvari s kojima mora biti zadovoljan. Pozivam sve koji mogu da nas dođu podržati u Poreč na zatvaranje ovih kvalifikacija.

Utakmicu između Hrvatske i Belgije 16. lipnja od 18 sati prenosimo na našem Drugom programu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!