12:03 / 22.01.2019.

Autor: A.M./HRT

Červar dan poslije: Izgubili smo isključivo krivnjom sudaca!

-

-

Foto: - / -

Izbornik Lino Červar osvrnuo se jutros još jednom, sad nešto hladnije glave, na jučerašnji dvoboj s Njemačkom, posebno na danski sudački par.
Izbornik Lino Červar osvrnuo se jutros još jednom, sad nešto hladnije glave, na jučerašnji dvoboj s Njemačkom, posebno na danski sudački par. - Ne može se nešto govoriti, a ne dokazati. Mi imamo argumente, dokazat ćemo s tri ponavljanja svaku spornu odluku koja je bila na štetu naše reprezentacije, a sve to direktno je utjecalo na pobjedu i poraz. Ono što me ohrabruje, dobili smo potporu mnogih ljudi iz sporta, čak i od domaćina, zbog takvog suđenja. Svi kažu da je suđenje bilo skandalozno. Najopasniji su ti 'najbolji suci', jer oni više znaju i više mogu oteti. Neke druge su sumnje, nije to moj posao, ali kako to da oni već tri utakmice sude Njemačkoj. Malo smo i pogođeni kad vidimo kako se nama sudilo na EP-u u Hrvatskoj. Mislili smo da je to novi stil, da nema nikakvih privilegija za domaćina. Nije bilo nikakvih primjedbi na domaćinsko suđenje kod nas, koliko ja znam. Ovo ovdje podsjeća na 2007., kad je bilo skandalozno, a sad se ponavlja, smatra Červar
- Mene kao dugogodišnjeg trenera interesira zašto smo bili pozvani da nam održe predavanje kako treba igrati i kako kod igrača utjecati da bude sve korektno, ispada da mi treneri dovoljno ne znamo, pa su nas suci-amateri učili pravila. Jučer se dogodilo u šestoj minuti da je protivnički igrač napravio sedam koraka. I to kod našeg vodstva 3:1. To je smiješno, zato mi je drago da postoji taj video-zapis. Kad je zaista netko jako oštećen treba zaustaviti vrijeme i pogledati što se dogodilo. Drugo, bio je i neujednačen kriterij dizanja ruke kod pasivne igre, njima se tolerirao duži napad,  a nama kraći. Danas mi je došao Gudmundsson, sa Svenssonom sam danas pričao, svi se slažu da smo oštećeni, svi se slažu da je rukomet u padu,  regularnost je upitna. Romero kaže da rukomet ide strmoglavo nizbrdo, da se mora nešto bitno promijeniti, da se oduzme sucima subjektivna procjena, dodao je.
- Jedan uski krug amatera odlučuje o razvoju i budućnosti rukometa. S ovakvim pravilima, gdje niti jedan gledatelj ne zna zašto je odluka donesena, onda mi ne igramo za publiku, zaključio je temu.
O predstojećem dvoboju s Francuskom i borbi za Olimpijske igre kaže: - Mi smo sad u teškoj situaciji, malo smo si 'zakuhali' i samo s Brazilom, ali bili bi u teškoj situaciji i da smo izgubili od Španjolske, što dokazuje koliko je ovo teško natjecanje. Nedostaje nam Cindrić, on nam je jako bitan igrač. Francuska je prvak svijeta, a mi smo već malo načeti, pod dojmom jučerašnje utakmice. Danas je slobodan dan, trebali bi osvojiti bod, ali to je kao pobjeda, oni su ogromni favoriti. Igrali smo s europskim prvakom, križali se sa svjetskim prvakom i domaćinom. Francuska je pojačana povratkom Karabatića, koji nije sto posto spreman, ali on im puno znači. Očekuje nas težak suparnik, koji ima širok izbor igrača, kao rezervu su držali jednog malog Richardsona, koji je strašan igrač. No i pored toga mi nemamo drugog izbora nego boriti se. Da bi bili kompetitivni moramo najmanje ponoviti utakmicu kakvu smo odigrali protiv Njemačke, rekao je o predstojećem izazovu.
Izbornik je pozvao srednjeg vanjskog PPD Zagreba Lovru Jotića, a Luka Cindrić je napustio Köln, te će svoj oporavak nastaviti u Zagrebu prije povratka u Kielce.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!