17:00 / 09.03.2018.

Autor: I.L.K./Hina

Balić i Metličić pokreću "mini rukometnu" ligu Dalmacije

Petar Metličić, Ivano Balić (Ivo Cagalj/PIXSELL)

Petar Metličić, Ivano Balić (Ivo Cagalj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Balić je istaknuo kako je najvažnije aktivirati djecu da se bave sportom te dodao da vjeruje kako će Erste rukometna liga Dalmacije biti zanimljiva.
Proslavljeni hrvatski rukometaši Ivano Balić i Petar Metličić, koji već deset godina imaju rukometnu akademiju u Splitu, najavili su pokretanje Erste rukometne lige Dalmacije, u kojoj će se u "mini rukometu" natjecati mladi rukometaši uzrasta od 8 do 12 godina radi popularizacije rukometa i poticanja djece na bavljenje sportom.

Natjecat će se dječaci starosne dobi od 8 do 12 godina. Prvi turnir lige bit će 18. ožujka ove godine u Šibeniku, zatim slijede turniri u Zadru (22. travnja), Dubrovniku (13. svibnja) i Splitu (27. svibnja), te završni, odnosno finalni turnir, 3. lipnja također u Splitu.

Balić je istaknuo kako je najvažnije aktivirati djecu da se bave sportom te dodao da vjeruje kako će Erste rukometna liga Dalmacije biti zanimljiva.

Metličić je naglasio kako su se on i Balić, nakon deset godina postojanja njihove rukometne akademije odlučili za "korak više" i pokrenuli ovu rukometnu ligu za djecu.

Poražavajući je podatak kako se u Hrvatskoj samo 30 posto djece bavi sportom i svi se trebamo zamisliti i zapitati u čemu griješimo i zašto to ne promijenimo, jer to je podatak zbog kojeg svi moramo biti zabrinuti i koji govori da smo zanemarili djecu, poručio je Metličić.

Pokretanjem lige "mini rukometa" želi se zainteresirati i motivirati djecu za bavljenje sportom te potaknuti i ostale sportove da se angažiraju kako bi se promijenila nepovoljna situacija o malom broju djece u Hrvatskoj koja se bave sportom. Metličić je dodao kako Erste rukometna liga Dalmacije može poslužiti i kao baza za selekciju budućih rukometaša koji bi se nastavili baviti tim sportom i razvijati se u njemu.

"Mini rukomet" igra se na terenu dužine 20 metara na kojem su i golovi manji od golova u velikom rukometu. U "mini rukometu" nastupaju četiri igrača i vratar, a igra se sa spužvastom loptom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!