Ana Debelić, Luka Cindrić i Nenad Šoštarić najbolji

08.01.2022.

11:22

Autor: A.M./Hina

Luka Cindrić

Luka Cindrić

Foto: Davor Javorović / PIXSELL

Sportske novosti i Hrvatski rukometni savez odabrali su najbolje rukometne pojedince za prošlu, 2021. godinu, a slavljenici su Ana Debelić, Luka Cindrić, Nenad Šoštarić te sudački par Matija Gubica i Boris Milošević.

Pandemijska 2021. bila je izuzetno teška. No, i takva godina pokazala je da hrvatski rukomet živ i ima rezultata. Kadeti su donijeli srebro s Europskog prvenstva koje je Hrvatski rukometni savez besprijekorno organizirao u Varaždinu i Koprivnici. Rukometaši na pijesku su pak u Varni, na Europskom prvenstvu također osvojili srebro.


Nakon sjajne 2020. godine kad su obje seniorske selekcije osvojile europske medalje, u godini koja je iza nas ni jedna se nije iskazala na svjetskoj smotri. Rukometaši su osvojili 15., a rukometašice 18. mjesto te su ostali bez plasmana na Olimpijske igre.

Zato su nas razveselile kadetkinje koje su u Crnoj Gori osvojile peto mjesto. Juniorke su pak, bile sedme na istom natjecanju u Sloveniji. Na klupskom planu Hrvatska ove sezone ima čak četiri kluba u dva najelitnija europska natjecanja. Podravka Vegeta i PPD Zagreb igraju u Ligi prvaka, Lokomotiva i Nexe su u Europskoj ligi.


Sve to imali su sasvim sigurno u vidu sportski novinari i rukometni djelatnici kada su dijelili svoje glasove u tradicionalnom 28. izboru najboljih, koji zajednički organiziraju i provode Hrvatski rukometni savez i Sportske novosti. U svakoj od četiri kategorije imali smo po pet kandidata.

Najbolji u 2021. godini:


Najbolja rukometašica: 1. Ana Debelić 64 boda, 2. Katarina Ježić 50, 3. Valentina Blažević 37, 4. Stela Posavec 33, 5. Dejana Milosavljević 8


Prvi puta je slavila Debelić, a rekorderka je Andreja Penezić s devet naslova.


Najbolji rukometaš: 1. Luka Cindrić 84 boda, 2. Domagoj Duvnjak 64, 3. Željko Musa 21, 4. Halil Jaganjac 20, 5. David Mandić 3


Cindrić je osvojio treći naslov u ovom izboru, a rekorderi su Ivano Balić i Domagoj Duvnjak s po pet naslova.


Najbolji trener: 1. Nenad Šoštarić (drugi naslov u ovom izboru).


 Rekorder je Lino Červar s 11 naslova

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!