09:40 / 24.08.2021.

Autor: I.L./HRT

Prijenos otvaranja Paraolimpijskih igara na HRT2

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Issei Kato / REUTERS

Danas počinju Paraolimpijske igre u Tokiju koje će trajati do 5. rujna. Svečano otvaranje, na žalost bez gledatelja na stadionu, prenosimo od 13 sati na Drugom programu HTV-a.

Uživo -> HRTi

U Tokiju će nastupiti 22 hrvatska sportaša u rekordnih osam sportova, a hrvatsku će zastavu nositi Mikela Ristoski, dvostruka osvajačica paraolimpijske medalje te osvajačica medalja na brojnim svjetskim i europskim natjecanjima.


- Izuzetna mi je čast i ukazano veliko povjerenje da ću 24. kolovoza moći ponosno nositi zastavu na otvaranju 16. paraolimpijskih igara u Tokiju. Malo je sportaša koji tako dobivaju priznanje za svoje sportske uspjehe, a raduje me da ću baš među njima biti ja kao prva sportašica iz Pule i Istre, rekla je Ristoski, naša zlatna paraolimpijka iz Rio de Jainera 2016.


Prvog natjecateljskog dana u srijedu nastupit će troje hrvatskih predstavnika - stolnotenisači Anđela Mužinić, Helena Dretar Karić i Pavao Jozić

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!