Lucija Brešković predstavlja hrvatski judo u Tokiju

27.08.2021.

13:41

Autor: I.L./HRT/HJS

Lucija Brešković

Lucija Brešković

Foto: - / Hrvatski judo savez

Nakon Olimpijskih igara u Tokiju, na kojem je hrvatski judo imao tri predstavnice, počele su Paraolimpijske igre, na kojima ovaj sport predstavlja Kaštelanka Lucija Brešković (do 70 kg).

Nakon trojca Matić, Prodan, Maranić, četvrto judaško ime iz Hrvatske ovog ljeta u Tokiju je Lucija Brešković (do 70 kg), koja nastupa na paraolimpijskom turniru, u nedjelju 29. kolovoza, u kategoriji B3.


Brešković na početku turnira čeka Turkinju Ulucam, a njihova borba je treća po rasporedu na tatamiju broj 2. 

 

- U Tokiju mi je odlično! Japanci su jako dobri, a treninzi u Kodokanu su fantastično iskustvo. Zdravlje je dobro, a leđa, koja su me smetala su bolje. Iščekujem nedjelju i bit će odlično!, puna energije se javila Lucija iz Japana, gdje je od 22. kolovoza sa svojim trenerom Boškom Rozgom, iz JK Kaštela.


 Ako Brešković prođe u četvrtfinale doći će na korak do borbe za medalje. Podsjetimo kako je mlada Kaštelanka na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. došla do borbe za broncu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!