Katanušić: Više ne grlim ženu, samo medalju!

02.09.2021.

16:19

Autor: A.M./Hina

Ivan Katanušić

Ivan Katanušić

Foto: Hrvatski paraolimpijski odbor / .

Za razliku od Velimira Šandora i stolnotenisačica Anđele Mužinić i Helene Dretar Karić, koji su morali čekati 24 sata na svoje paraolimpijske medalje, Ivan Katanušić je svoju dobio na svečanoj ceremoniji ubrzo nakon natjecanja.

Hrvatski paraatletičar je osvojio drugo mjesto u bacanju diska u kategoriji F64 atletičara s potkoljeničnom amputacijom ostvarivši najveći uspjeh u karijeri.


Natjecanje je održano na rubu regularnosti, po jakoj kiši koja je neumorno padala tijekom cijele večeri. U takvim, gotovo nemogućim uvjetima 30-godišnji Imoćanin, član zagrebačkog AKOSI Uriha, je osvojio srebro s rezultatom 55.06 metara.


Zlatno je pripalo Amerikancu Jeremyju Campbellu s daljinom 60.22, dok je broncu osvojio Britanac Dan Greaves sa 53.56.


- Stavio sam medalju oko vrata i spavat ću s njom jedno tri mjeseca. Više ne grlim ženu, samo medalju, kazao je sa smiješkom Ivan.


- Želio bih je posvetiti svojoj curi, obitelji i treneru koji su stvarno bili uz mene. Moj sportski put je bio jako težak, pun ozljeda, uspona i padova, dodao je.


U njegovom Imotskom sigurno se već počela pripremati proslava.


- Ne fešta, već fešte. Krećemo s proslavom već i u selu, dodao je srebrni paraolimpijac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!