19:40 / 04.10.2020.

Autor: A.M./Hina

Zwicker i Srbić osvojili zlatne medalje na Svjetskom kupu

Christina Zwicker Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Christina Zwicker Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski gimnastičari Christina Zwicker na gredi i Tin Srbić na preči osvojili su zlatne medalje na Svjetskom kupu u Szombathelyju.
Hrvatski gimnastičari Christina Zwicker na gredi i Tin Srbić na preči osvojili su zlatne medalje na Svjetskom kupu u Szombathelyju.
Gimnastičarka ZTD Hrvatskog sokola u svom četvrtom finalu na SK-u u karijeri osvojila je prvu medalju i odmah zlatnu. I to uvjerljivo, sa 12.800 bodova ispred Latvijke Eline Vihrove (12.250) i brončane Čehinje Anete Holasove (12.100).
Druga hrvatska finalistica na gredi Tina Zelčić (17), još jedna gimnastičarka trenera Marka Breza, zauzela je sedmo mjesto s ocjenom 11.800 bodova.
Samo nekoliko trenutaka kasnije Christina je nastupila i u finalu na parteru osvojivši osmo mjesto sa 10.700 bodova.
- Presretna sam. Moja prva medalja sa svjetskih kupova i odmah zlato. Bez riječi sam. Atmosfera je u dvorani bila odlična, čak je bilo publike, iako nisam očekivala da će biti s obzirom na COVID i cijelu situaciju. No, stvarno je bilo odlično, svi su navijali za sve i stvarno sam iznenađenja. Parter je bio malo lošiji, na žalost s padom, ali dobro, nadam se da će biti bolje drugi put. Idemo u nove pobjede, komentirala je nakon osvajanja zlata Zwicker.
Hrvatska je do sada imala 104 ženska finala na svjetskim kupovima, a Christinino zlato je ukupno 30. medalja ženske sportske gimnastike. Zwicker je prije Szombathelyja bila šesta (tlo) i osmo. (preskok) na Svjetskom kupu u Mersinu 2018. godine, te osma na tlu na SK-u u Guimaraesu iste godine. Prošle godine je na SK-u u Zhaoqingu bila deveta na gredi i 10. na tlu.
Zlatnu medalju osvojio je i Tin Srbić na preči. U svom 20. finalu na turnirima SK-a osvojio je 14. medalju i ukupno sedmo zlato.
Slavio je sa 14.650 bodova, a na postolju je stajao uz srebrnog Kazahstanca Milada Karimia (14.150) i brončanog Mađara Davida Vecsernyesa.
Tinu je ovo bio prvi međunarodni nastup nakon čak godinu dana i osvajanja svjetskog srebra u Stuttgartu 2019. ali pauza mu ni malo nije smetala.
- Jako sam sretan što sam odradio dobru vježbu u finalu, zato što godinu dana nismo nastupali zbog cijele ove situacije s pandemijom. Bilo je malo više treme nego inače, ali sve što sam dogovorio s trenerom, to sam i uspio napraviti u finalu i evo, još jedno zlato je tu. Idemo dalje, slijede pripreme za Europsko prvenstvo i Olimpijske igre, kratko je poručio Tin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!