18:44 / 06.02.2019.

Autor: A.M./Hina

Zvonimir Đurkinjak i Matea Čiča prvaci Hrvatske

Zvonimir Đurkinjak i Matea Čića (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)

Zvonimir Đurkinjak i Matea Čića (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Zvonimir Đurkinjak i Matea Čića osvojili su zlatne medalje na seniorskom prvenstvu Hrvatske u badmintonu.
Zvonimir Đurkinjak i Matea Čića osvojili su zlatne medalje na seniorskom prvenstvu Hrvatske u badmintonu koje je u organizaciji BK Medvedgrada održano u dvorani Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu.

Prvenstvo je proteklo u dominaciji natjecatelja iz BK Medvedgrada koji su osvojili čak 15 od 20 medalja pri čemu su svi sudionici finala bili igrači BK Medvedgrada.

Naš najbolji igrač Đurkinjak je osvojio zlato u singlu, te u mješovitom parovima zajedno s Katarinom Galenić. U finalu pojedinačne konkurencije Đurkinjak je pobijedio Luku Bana sa 21:10, 21:11, dok su Đurkinjak i Galenić u finalu mješovitih parova bili bolji od Igora Čimbura i Dore Drvodelić s 21:18, 21:19.

Galenić je slavila i u ženskim parovima zajedno s Majom Pavlinić pobijedivši u finalu Mateu Čiču i Stašu Poznanović sa 21:14 i 21:19.

Matea Čiča iznenadila je svoje mlađe suparnice i vratila naslov prvakinje Hrvatske u svoje vlasništvo. U finalu je slavila protiv najbolje rangirane igračice Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji - Maje Pavlinić sa 10:21, 21:17, 21:16.

U konkurenciji muških parova Zvonimir Hoelbling i Igor Čimbur uvjerljivo su obranili naslov prvaka Hrvatske. Nijedan par im nije uspio uzeti ni gem, a u finalu su pobijedili Luku Bana i Josipa Meglić sa 21:6, 21:14.

Spomenimo da su tri od pet medalja (bronci) koje nisu otišle u ruke igračima BK Medvedgrada osvojili igrači BK Međimurja iz Čakovca, te da je po jedna otišla u Dubrovnik i Veliku Goricu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!