Županu Posavcu uručena titula Međimurje - Europska regija sporta 2022

21.03.2022.

20:59

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Matija Posavec

Matija Posavec

Foto: Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL

Međimurskoj županiji službeno je u ponedjeljak uručena titula Europske regije sporta 2022., a primio ju je međimurski župan Matija Posavec koji je svečanosti nazočio s generalnim konzulom Republike Hrvatske u Milanu Stjepanom Ribićem, objavii su iz županije.

U prigodnom govoru župan Posavec je naglasio da dolazi iz ponosne i prekrasne županije, mirne i pitome, omeđene dvjema rijekama na samoj granici Mađarske i Slovenije, te okružene mnogim brežuljcima i vinogradima.

- Kao što je regija Pijemont na sjeverozapadu Italije, a u srcu Europe, tako je i Međimurska županija na sjeverozapadu Hrvatske, ali u srcu Europe, rekao je župan Posavec.

Istaknuo je kako su Međimurju organizirana brojna svjetska prvenstva u ribolovu, speedwayu, trčanju, streljaštvu, te kako kod njih treniraju nacionalne reprezentacije u nogometu, košarci, rukometu.

- Međimurje je destinacija izvrsnosti iz enogastronomije, regija sa 600 kilometara biciklističkih staza, mnogo povijesnih dvoraca i utvrda, ali i regija sa puno sportaša, rekreativaca i uspješnih mladih ljudi. Dobro došli u Međimurje – Europsku regiju sporta. Hvala na ovoj nagradi koju ćemo iskoristiti na najbolji mogući način i opravdati titulu, zaključio je župan Matija Posavec na svečanosti u Milanu.

Titulu dodjeljuje neprofitna organizacija ACES- European Capitals and Cities of Sport Federation.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!