10:40 / 08.01.2019.

Autor: Željko Kapelari/K.L./HRT

Žunić: Bolji sam nego ikad

Stipe Žunić (Igor Kralj/PIXSELL)

Stipe Žunić (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U punom jeku priprema za novu sezonu koja će vrlo brzo i početi je zadarski atletičar, bacač kugle Stipe Žunić.
U punom jeku priprema za novu sezonu koja će vrlo brzo i početi je zadarski atletičar, bacač kugle Stipe Žunić, brončani sa Svjetskog prvenstva u Londonu 2017. godine. Sezonu će otvoriti početkom veljače a već 1. ožujka ga očekuje EP u Škotskoj.

- Prije negdje dva i pol mjeseca sam krenuo u Zagreb pripremati se za nadolazeću dvoransku sezonu i prvenstvo Europe. Za sada stvari idu odlično, dapače, bolji sam nego ikad što se tiče kako snage, tako i brzine, tehnike i daljine. Iznimno sam motiviran i veselim se svemu što me očekuje, rekao je Žunić.

Kada planira otvoriti novu sezonu u dvorani?

- Čim prije, početkom veljače jer je 1. ožujka već EP u Glasgowu. Formu tempiramo za tada i ono što prvenstveno moramo sada pripaziti je da ne bi došlo do nekih neželjenih situacija, točnije ozljeda jer bi me to onda dosta unazadilo a to nikako ne želim.

Cilj za sljedeću sezonu?

- Ako se budem dobro osjećao prvo što napadam je svoj osobni državni rekord u dvorani 21,13. Onda ćemo dalje pronaći nove izazove kojih je uvijek jako puno, zaključio je Žunić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!