Žugec: Izvan sebe sam, evo me sa suzama u očima

29.06.2022.

20:18

Autor: HRT/Hina

default error photo

Mateo Žugec i Jakov Vlahek osvojili su zlatno i srebrno odličje na konju s hvataljkama na Mediteranskim igrama u Alžiru, a 20-godišnji Varaždinac će ostati upamćen kao prvi hrvatski gimnastičar koji se okitio naslovom prvaka Mediterana.  

- Izvan sebe sam. Ne mogu vjerovati da mi se ovo trenutno događa. Nakon najnapornijeg dijela sezone ikada i nakon zlata sa Svjetskog kupa u Kopru i srebra u Varni, sada nosim doma u Hrvatsku novo zlato. Evo me sa suzama u očima, emotivan je bio Mateo Žugec nakon finala u kojem je nastupio kao posljednji, osmi.


- Finale je bilo jako konkurentno, svi dečki su ušli u finale s visokim ocjenama i znao sam da ću morati ponoviti nastup iz kvalifikacija da osvojim medalju. Jakov je išao prvi, on je probio led i odmah dobio 14,150. Kad sam saznao da ima medalju u rukama, znao sam da moram dovršiti taj posao, jer Hrvatska zaslužuje dvije medalje na Mediteranskim igrama. I eto, dobio sam 14,250, osigurao zlato. Nakon svega, nakon bolova u zglobovima... Već tjedan dana se bavim zglobovima, hvala fizioterapeutu koji je puno pomogao, bez njega to ne bi bilo moguće. Niti bez podrške koju imam od strane moje obitelji i prijatelja. Hvala svima koji su bili uz mene. Nosim vam zlato, poručio je 20-godišnji član GK "Vindija".


Zagrepčanin Jakov Vlahek ušao je u društvo slavnih prethodnika koji su se mediteranskih igara vraćali sa srebrnom medaljom oko vrata, a to su bili Aleksej Demjanov (1997., karike), Filip Ude (2009., tlo), Robert Seligman (2013. i 2018., konj s hvataljkama) i Mario Možnik (2013., preča).


- Jako sam zadovoljan svojom izvedbom u finalu, dobru vježbu sam napravio. Ne mogu se žaliti. Htio bih čestitati Mateu. Stvarno smo zasluženo bili prvi i drugi. Definitivno dva najkvalitetnija konjaša danas u finalu. Bilo je jako finale, mrtva trka do kraja, blizu su bile sve ocjene. Ja sam zadovoljan, idemo malo proslaviti, onda se vratiti doma, malo se odmoriti i nastaviti s pripremama za drugi dio sezone, izjavio je član ZTD "Hrvatski sokol".


S hrvatskim konjašima na postolju je s broncom oko vrata stajao Turčin Ferhat Arican (14,000), osvajač olimpijske bronca na ručama iz Tokija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!