20:38 / 18.02.2021.

Autor: A.M./Hina

Zubčiću startni broj dva za veleslalom

Filip Zubčić

Filip Zubčić

Foto: Denis Balibouse / REUTERS

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić u borbu za medalju u svojoj najjačoj disciplini veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo krenut će u petak od 10 sati sa startnim brojem dva, određeno je ždrijebom.

Prije Zubčića startat će samo Švicarac Marco Odermatt, dok će se nakon njega niz stazu redom spuštati branitelj naslova Norvežanin Henrik Kristoffersen, Francuz Alexis Pinturault i Slovenac Žan Kranjec.

Zubčić je ove sezone četiri puta završavao na pobjedničkom postolju u veleslalomu, pobijedio je u Santa Caterini, dva puta bio drugi u Adelbodenu te još jednom treći u Santa Caterini. S tim rezultatima drži treće mjesto u ukupnom redoslijedu u toj disciplini, iza Pinturaulta i Odermatta.

Dosada je Zubčić četiri puta nastupio u veleslalomu na svjetskom prvenstvu, a najbolji plasman mu je 16. mjesto iz Beaver Creeka 2015., dok je u Sankt Moritzu 2017. te Areu 2019. završavao kao 19.

Osim Zubčića, u petak će u veleslalomu nastupiti i Samuel Kolega, koji je bio drugi u kvalifikacijama u četvrtak. On će imati startni broj 53.

U kvalifikacijama su nastupili još i Dario Komšić te Tvrtko Ljutić, no nisu bili niti blizu plasmanu na glavnu utrku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!