Zubčić za HRT: Bacio sam se ful gas bez respekta

11.01.2020.

17:18

Autor: I.L.K./HRT

default error photo
Ovo je najbolji rezultat hrvatskog skijanja nakon Ivice Kostelića.
Filip Zubčić zauzeo je drugo mjesto u veleslalomu Svjetskoga kupa u švicarskom Adelbodenu, što mu je najbolji rezultat u karijeri, dok je pobjeda pripala Slovencu Žanu Kranjecu.

- Bilo je fenomenalno u cilj ući kao vodeći. Rekao sam si: 'To je to, ovo mora biti postolje'. Onda kad je Kranjec ušao ispred mene, rekao sam da će pobijediti jer je izvrsno odskijao. Dok sam čekao zadnju dvojicu puls mi je bio veći nego na stazi ili na startu. Kad sam vidio da je Borsotti ušao iza mene, takvo olakšanje i takva sreća, ne mogu opisati, rekao je Zubčić za HRT.

Nakon prve vožnje Zubčić je bio sedmi, a na najbolji je način iskoristio male zaostatke među najboljima (vodeći Talijan Luca de Aliprandini bio je brži tek 26 stotinki).
- Nisam imao preveliki pritisak. Uvijek postoji mali pritisak, jer sam bio tri desetinke blizu pobjednika, no bacio sam se ful gas bez respekta. Osjećao sam se već u prvoj vožnji odlično. Nije bilo govora da nešto branim ili popuštam. Dao sam sve od sebe i bacio se. Možda mi je i postavka pomogla u drugom laufu jer je bila malo zatvorenija, što mi odgovara. Snašao sam se odlično i jako sam sretan, istaknuo je Zubčić pa dodao: - Nema nikakvog vremena ni za slavlje ni za euforije. Sezona je još duga. Sad je u biti krenuo taj najnaporniji dio sezone, otvorio sam ga stvarno super. Sutra startam već s dobrim brojem u slalomu s oko 46, 47. Sad idemo i slalom napasti i idemo do kraja sezone što jače odraditi, što bolje i ništa - hladna glava i idemo utrku po utrku.

U nedjelju u slalomu u Adelbodenu, uz Zubčića, nastupit će još Istok Rodeš, Elias i Samuel Kolega te Matej Vidović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!