16:37 / 28.02.2021.

Autor: K.L./HRT

Zubčić: Utrka nije završila onako kako sam si zamislio

Filip Zubčić

Filip Zubčić

Foto: Leonhard Foeger / REUTERS

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je 14. poziciju na veleslalomu Svjetskog kupa u bugarskom Banskom, na kojem je pobijedio Francuz Mathieu Faivre.

- Evo, današnja utrka, nažalost, nije završila najbolje, ni onako kako sam si ja zamislio. U prvoj sam vožnji sam, nažalost, pao, dobro je da sam se uspio vratiti i kvalificirati za drugu vožnju. Skijanje je nešto bilo bolje u drugoj vožnji, međutim, nedovoljno dobro da budem tipa u Top 10, rekao je Zubčić nakon utrke.

 Sa novih 18 bodova Filip je u veleslalomskom poretku pao s druge na treću poziciju dvije utrke prije kraja. Vodi Alexis Pinturault s 550 bodova, Marco Odermatt ima 425, a Zubčić je na 486.

- Međutim, 14. mjesto mi donosi nešto novih bodova, bitno da nisam sad u poretku jako daleko iza od Odermatta i Pinturaulta. Ostale su još dvije utrke veleslalom do kraja, treba se pripremiti, zaboraviti današnji dan i s punim optimizmom ući u zadnja tri tjedna Svjetskog kupa i odraditi to što bolje, zaključio je Zubčić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!