Zubčić presretan: Ovo je strašno!

12.12.2021.

14:36

Autor: K.L./HRT

Filip Zubčić

Filip Zubčić

Foto: HTV / HRT

Hrvatski skijaš Filip Zubčić ostvario je danas u Val d'Isereu najbolji uspjeh u karijeri u slalomu s trećim mjestom.

- Ovo je strašno. Ovo je nešto čemu sam se potajno nadao da bi se moglo dogoditi ove godine, a evo - sada već na prvoj trci. Znao sam da sam napredovao u slalomu i da mogu ostvariti najbolje rezultate i to sam dokazao danas na jednoj od najtežih slalomskih staza, rekao je Zubčić nakon uspjeha karijere.

Digao se Zubčić nakon jučerašnjeg odustajanja u veleslalomu.

- Jučer je prva vožnja bila odlična, odvojila smo se trojica, a ja sam kiksao u drugom laufu. Znao sam da treba riskirati od starta, nisam uspio, ali sam ostao jak u glavi, nije me to deprimiralo. Bio sam u glavi super, odmorio se i znao sam da je danas nova šansa i utrka, ustvrdio je Zubčić.

Napokon je najbolji hrvatski skijaš došao do postolja u slalomu.

- Prošle godine sam uvijek imao dobar prvi lauf pa bi drugi zeznuo, ušao bi treći, četvrti, peti...No, htio sam da se to promijeni. Danas sam bio šesti u prvom laufu, ali rekao sam si, da, ako uđem kao prvi, to može biti postolje i na kraju se to i dogodilo. Dvojica su kiksala iza mene, to je slalom, ponekad je rulet, zaključio je Zubčić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!