Zubčić: Napast ću drugi lauf jako od starta

19.02.2023.

11:40

Autor: M.Š./HRT

Filip Zubčić u razgovoru s Krešimirom Gotlinom

Filip Zubčić u razgovoru s Krešimirom Gotlinom

Foto: HTV / HRT

Filip Zubčić nakon prve je vožnje slaloma na Svjetskom prvenstvu u Courchevel Meribelu na 24. mjestu, s 1.41 zaostatkom za vodećim Austrijancem Manuelom Fellerom.

Nakon što je završio svoj nastup, razgovarao je s našim Krešimirom Gotlinom te sažeo dojmove.

- Nisam pretjerano zadovoljan. Slabo sam krenuo, nisam ušao u dobar ritam. Od drugog prolaznog vremena sam stabilizirao, a spasio me zadnji dio gdje sam dobro finiširao. Pozitivna je stvar da mogu drugi lauf napasti jako od starta. Treba se pokušati popesti što više pozicija, rekao je. 

- Dao sam mu info, međutim, on je malo previše curio pod kolcem, nije uspio držati liniju, to ga je koštalo dosta vremena.

Komentirao je i Grka AJ Ginnisa, apsolutnu senzaciju svjetskog skijanja, koji zauzima drugo mjesto nakon prve vožnje.

- Svaka čast dečku. Nije jedan od onih koji se tu i tamo pojave. Dugi niz godina je bio brz, nije uspio prolaziti. Posložile su mu stvari. Nije slučajno bio na postolju u Chamonixu. 

- Od vrha do dna nisam skije ulovio. Skijanje nije uopće leglo, no nema veze. Svjetski kup je prioritet, istaknuo je Samuel Kolega koji je na kraju završio prvu vožnju kao 36. 

- Nemam ništa za reći, što da kažem nakon ovakvog nastupa. Loše je, nisam se odskijao. Uvjeti nisu ništa posebno, postava je vrlo jednostavna. Nekima je to možda više odgovoaralo, mislim da nam to danas nije. Ali tako je kako je, idemo dalje, rekao je Matej Vidović

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!