16:55 / 22.01.2022.

Autor: K.L./HRT

Zubčić: Nakon onog debakla u Wengenu, stvarno sam jako sretan

Filip Zubčić

Filip Zubčić

Foto: Lisi Niesner / REUTERS

Na jednoj od najpoznatijih slalomskih staza FIS Svjetskog kupa, onoj u austrijskom Kitzbühelu, najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je deseto, a Samuel Kolega devetnaesto mjesto.

Zubčiću je ovo drugi najbolji slalomski rezultat u ovoj sezoni, a treći u karijeri.

- Stvarno sam zadovoljan danas s desetim mjestom ovdje u Kitzbühelu. Odradio sam dvije dobre vožnje, u prvoj vožnji sam imao dosta veliku pogrešku koja me možda koštala još boljeg plasmana. Međutim, nakon onog debakla u Wengenu, stvarno sam jako sretan da sam se uspio odlično odskijati i napraviti jedan stvarno fenomenalan rezultat jer je, govorio sam već, Top 10 plasmani su uvijek super, a pogotovo u slalomu, rekao je Zubčić nakon utrke.

Kolega je ostvario svoji drugi najbolji rezultat u Svjetskom kupu.

- S prvom vožnjom bio sam poprilično zadovoljan, ali bila je borba. Dobro skijanje, solidno. Drugi lauf nije bio onakav kakav sam si želio, tu je bila i dosta velika pogreška s moje strane u odabiru materijala. Na kraju se to odrazilo na vrijeme. Na kraju, solidan rezultat, bodovi u Svjetskom kupu i to je to, rekao je Kolega.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!