13:18 / 06.01.2021.

Autor: HRT

Zubčić nakon odlične prve vožnje: Ja uvijek radim neke gluposti

Filip Zubčić

Filip Zubčić

Foto: - / -

Rekao bih jako dobar prvi lauf. Skijao sam odlično. Nisam imao takav osjećaj, jer je staza bila jako grbava, rekao je Filip Zubčić.
Filip Zubčić odlično je odradio prvu vožnju na sljemenskom slalomu i na kraju ima sekundu zaostatka za vodećim Clementom Noelom.

➡️ Svi Hrvati u drugoj vožnji, Francuz Noel najbrži u prvoj
➡️ Kolega: Ovog puta neću žuriti s povratkom na stazu

- Rekao bih jako dobar prvi lauf. Skijao sam odlično. Nisam imao takav osjećaj, jer je staza bila jako grbava.

Napravio je pogrešku u donjem dijelu staze?

- Imao sam dosta slab osjećaj, mislio sam da nisam uopće brz, onda sam pustio dolje manijakalno, no ja uvijek nekakve gluposti radim, pa je to normalno. Da li je umoran?
- Nakupi se u nogama kiseline i umora, staza je dugačka minutu, a ne uobičajenih 50-ak sekundi.  Što očekuje u drugoj vožnji? - Mislim da će se staza održati odlično za drugi lauf i da neće biti problema, kaže Zubčić. Prvi lauf Filip Zubčića prokomentirao je u studiju Hrvatske televizije i Elias Kolega. - Filip je imao odličnu poziciju na skijama, cijelu stazu je imao pod kontrolom. Cijelu stazu je odvozio s tolikom željom i motiviranošću, ne može mu se riječ prigovoriti. Pred kraj staze je bila šok sekunda, iskočio sam iz stolca od uzbuđenja, bilo bi šteta da ne završi stazu. Žao mi je da je napravio pogrešku, mislim da bi ovo bilo drugo mjesto bez te pogreške. No u drugoj vožnji svi ostali se mogu pribojavati Filipa, smatra Kolega. Istok Rodeš također je bio odličan i izborio je drugu vožnju: - Zadovoljan sam jer sam ušao u 30 nakon dugo vremena i osjećam olakšanje. Bila je napuknuta staza, ali moglo se ako sam ja uspio sa startnim brojem 33 ući u drugu vožnju. Jedino što je staza duga. Borio sam se i ostavio sve što imam na stazi, rekao je.
- Treba mi je jedna dobra druga vožnja da uđem u cilj prvi, a nakon toga idem korak po korak, kaže Rodeš.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!