09:00 / 22.02.2020.

Autor: A.M./HRT

Zubčić nakon najboljeg rezultata karijere: Ostvario sam životni cilj!

-

-

Foto: - / -

Jako sam sretan, nakon sam uspio pobijediti u Svjetskom kupu, i to veleslalom, što mi je bio najveći cilj u životu! rekao je Filip Zubčić.
Senzacionalno je Filip Zubčič u Japanu došao do najvećeg uspjeha karijere, prve pobjede u Svjetskom kupu! Prvi je to hrvatski trijumf nakon 2013. i pobjede Ivice Kostelića u Kranjskoj Gori.
- Jako sam sretan, nakon sam uspio pobijediti u Svjetskom kupu, i to veleslalom, što mi je bio najveći cilj u životu. Uspio sam! Dvije jako dobre i teške vožnje, s obzirom da sam u prvom laufu imao veliku grešku, koja me koštala jako puno, skoro sam se zaustavio prije ravnice. No znao sam da je sve moguće, staza je bila dosta razrovana, padala je kiša, puhao vjetar, uvjeti su bili stvarno teški, rekao je Zubčić. O uvjetima je još malo dodao. - Uvijek smo trenirali pod takvim uvjetima, to su uvjeti u kojima se dobro snalazim i u kojima mogu puno napraviti. Prvi lauf mi nije odgovarao, to je bilo bljuzge od sunca, morao sam mekano skijati, no onda je pala kiša pa se uspjelo zabetonirati od soli. No taktički sam dobro odskijao. Nakon što je drugu vožnju jako dobro odskijao i kroz cilj prošao sa 1,25 sekunde prednosti, Zubčić je kazao da je priželjkivao da tako ostane. - Kada sam vidio da sam 1,25 ispred ostalih rekao sam si: 'Bilo bi dobro". Strpljivo sam čekao. I uspjeli smo pobijediti i osvojiti 100 bodova, sad sam treći u veleslalomu s 55 bodova manje od vodećeg, tri utrke prije kraja sve je otvoreno, rekao je, napomenuvši kako nema vremena za slavlje.
- Sutra je na redu slalom, dobro ga skijam, cilj je dobar rezultat, imam dobar broj i idemo dalje, zaključio je Zubčić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!