Zrinka Ljutić dobila startni broj 12, Leona Popović 13

10.03.2023.

18:19

Autor: A.M./Hina

Zrinka Ljutić

Zrinka Ljutić

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Zrinka Ljutić će na subotnjem slalomu za Svjetski kup u švedskom Aareu startati kao 12. u prvoj vožnji, dok je Leona Popović izvukla broj 13.

Start prve vožnje predviđen je za 10 sati i 30 minuta, a otvorit će je Švicarka Wendy Holdener.


Amerikanka Mikaela Shiffrin, koja je u petak trijumfom u veleslalomu izjednačila rekord od 86 pobjeda u Svjetskom kupu, koji je do sada bio u vlasništvu švedske skijaške legende Ingemara Stenmarka, u subotu će imati priliku izdvojiti se na vrhu ljestvice najuspješnijih skijašica i skijaša svih vremena. U subotu će nastupiti sa startnim brojem 5.


S obzirom na to da je u dosadašnjih 100 slaloma u kojima je nastupila u Svjetskom kupu ostvarila 52 pobjede, Shiffrin je najveća favoritkinja za trijumf dva dana prije svog 28. rođendana. U njezinoj bi pobjedi bilo mnogo simbolike, s obzirom na to da bi bila ostvarena u zemlji dosadašnjeg rekordera te na skijalištu na kojem je prije više od 10 godina ostvarila i svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu.


Start druge vožnje je na rasporedu od 13 sati i 30 minuta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!