20:28 / 16.11.2020.

Autor: Dnevnik 2/HRT

Zrinka Ljutić, 16-godišnja skijašica s nevjerojatnim rezultatima

-

-

Foto: - / -

Nakon što je oduševila rezultatima i bodovima u svojim prvim FIS seniorskim utrkama, 16-godišnja Zrinka Ljutić nakratko se vratila u Zagreb.
Nakon što je oduševila rezultatima i bodovima u svojim prvim FIS seniorskim utrkama, 16-godišnja Zrinka Ljutić nakratko se vratila u Zagreb. Predaha nema, mladu skijašicu zatekli smo na treningu u teretani s još jednom mladom nadom hrvatskog sporta, i to u džudu.

Naporno se radi, sve pod budnim okom trenera koji je u ovoj teretani nekada brusio formu našoj najboljoj skijašici Janici Kostelić. Uspomene na Janičine uspjehe na svakom su koraku, no sada je u fokusu talent Zrinke Ljutić, 16-godišnje djevojke koja je prošli tjedan postigla nevjerojatne rezultate u svojim prvim FIS seniorskim utrkama u Italiji. 

- Stvarno sam zadovoljna kako su prošle sve četiri utrke. Pokazala sam svoje najbolje skijanje svaki dan. A nisam očekivala da ću tako dobro proći, s obzirom na startne brojeve, kaže Zrinka.

Zrinka je u veleslalomu sa startnim brojem 114 osvojila 21. mjesto pa s brojem 108 deveto. U slalomu je nosila broj 78 i doskijala do četvrtog mjesta te s brojem 87 na kraju bila deveta. O veličini uspjeha govori i podatak kako je Zrinka uvjerljivo najmlađa skijašica u konkurenciji djevojaka u dobi od 20 godina.

- Svi su bili dosta iznenađeni, govorili su mi "bravo", nisu vjerovali da je to moguće. A ja sam stvarno puno trenirala i bila sam jako spremna. Ne želim se zanijeti time, ali opet ne želim povjerovati u to kao da je to neko veliko čudo jer znam da to mogu i nadam se da ću to uspjeti ponoviti, kaže Zrinka.


Kada im prilike dopuste, sa Zrinkom trenira i njezina rođakinja i prijateljica, još jedna nada hrvatskog sporta - 19-godišnja Lara Cvjetko, zlatna s nedavnog europskog prvenstva u džudu do 23 godine.

- Uvijek nam je super kad se vidimo tu na treninzima, da nisam sama, i uvijek je dobra atmosfera, kaže Lara.

Iako mlade djevojke čvrsto stoje na zemlji, svjesne su svog potencijala, ali i da je pred njima još mnogo treninga za postizanje vrhunskih rezultata. Premijeru u Svjetskom skijaškom kupu Zrinka bi mogla imati u slalomu u Semmeringu potkraj godine ili na domaćem Sljemenu 3. siječnja 2021.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!