Zoran Primorac novi je predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza

29.11.2022.

Zadnja izmjena 17:32

Autor: Sport/Dnevnik/M.Š./HRT

Zoran Primorac

Zoran Primorac

Foto: HTV / HRT

U profesionalnoj karijeri duljoj od tri desetljeća - Zoran Primorac je osvojio - gotovo sve. Nastupio je na čak sedam olimpijskih igara.

video thumb

Vlasnik je olimpijskog srebra u paru s Lupuleskuom iz Seula 1988., šest medalja sa svjetskog prvenstva te 14 s europskog - ukupno 21 s velikih natjecanja.

Među prvima je Hrvatskoj osigurao odličje - na kontinentalnoj smotri 1992.

Iskustvo iz bogate karijere prenijet će na jedan od naših najtrofejnijih sportova zahvaljujući novoj dužnosti, na kojoj je nakon 12 godina zamijenio Zlatka Pospiša.

- U svakom slučaju, kako se ono kaže, sazrelo je vrijeme da vratim dug svom sportu koji mi je toliko toga dao, kroz igračko iskustvo, obrazovanje, kroz iskustvo upravljanja u raznim međunarodnim organizacijama. Mislim da je došlo vrijeme da to znanje dam svom Savezu, istaknuo je u razgovoru za HRT.

Dosta je izazova, ali znanja ne nedostaje. Za razvoj i budućnost ovog sporta ne trebamo se brinuti.

- Budućnost nije loša, imamo mladih igrača. Hana Arapović već se pokazuje da je jedna od najboljih mlađih igračica u Europi. Tomislav Pucar je bio prvak Europe do 21 godinu, ima tu i starijih, da ne nabrajam i nekoga zaboravim... Treba još raditi s mladima, masovnost nam nije jača strana. Stolni tenis treba postati opet sport koji privlači mlade. Moramo ga približiti mladima, dodaje.

Prigoda za postizanje izvrsnih rezultata s novim rukovodstvom - hrvatskim stolnotenisačima pruža se na međunarodnoj sceni u 2023., kad je na rasporedu svjetsko seniorsko prvenstvo u pojedinačnoj i europsko u ekipnoj konkurenciji. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!