Zlato za Žugeca, srebro za Vlaheka; Đerek bez medalje: Ne volim nepravdu

29.06.2022.

19:10

Autor: HRT/Hina

Mateo Žugec

Mateo Žugec

Foto: Slobodan Kadić / HGS

Hrvatski gimnastičari Mateo Žugec i Jakov Vlahek osvojili su zlato i srebro u vježbi na konju s hvataljkama na Mediteranskim igrama u Oranu.

Mladi, 20-godišnji Žugec je postao prvak Mediterana s ocjenom 14.250 u finalu, dok je 24-godišnji Vlahek do srebra stigao sa 14.150.  Broncu je osvojio Turčin Ferhat Arican sa 14.000


Ipak, dan nije najbolje prošao za Anu Đerek, Splićanka je prvo u finalu grede sa 12,600 bodova zauzela šesto mjesto. Zlatna je bila Talijanka Martina Maggio (13,550), srebrna njezina sunarodnjakinja Asia D’Amato (13,250), a brončana Francuskinja Carolann Heduit. Đerek je šesto mjesto ponovila i na tlu. Iako, ocjena 12,850 svima se činila premala za ono što je Ana pokazala. Slavila je Talijanka D’Amato (13,500), srebrna je bila Maggio (13,300), a brončana Francuskinja Osyssek-Reimer (13,050).


-  Nadam se da će se emocije malo slegnuti i da će to sve biti OK, ali trenutno… Ne volim nepravdu.


- Pomiješane su mi emocije nakon ovih finala. Što se tiče grede, ne žalim ni najmanje. Apsolutno sam svjesna da današnja moja vježba nije bila za medalju, ali mi je žao partera. Mislim da sam odradila jednu od najboljih vježbi ikada. Inače za slabije vježbe dobijem puno veću ocjenu s kojima bih i te kako konkurirala za medalju, ali mislim da sam ovaj put osjetila onu nepravdu kad sa svojim grbom ne možeš konkurirati zemljama kao što su Italija i Francuska. To svakog sportaša najviše pogađa i najviše boli, pojasnila je Đerek svoje osjećaje.


- Iza mene je pet tjedana natjecanja, ja sam pokazala deset partera bez greške, pokazala sam deset greda i od toga devet bez pada. Stvarno sam zadovoljna i sretna što sam odradila i ovo peto natjecanje i sad napokon slijedi malo odmora, ustvrdila je Ana.


Prije Đerek je u finalu preskoka nastupila Tijana Korent i na kraju osvojila peto mjesto, skupivši s dva vrlo dobra skoka 12,900 bodova (12,800 i 13,000). Zlatna je bila Talijanka Asia D'Amato (13,875), srebrna Francuskinja Morgane Osyssek-Reimer (13,400), a brončana još jedna Talijanka Angela Andreoli (13,200).


- Na kraju sam osvojila peto mjesto zbog čega sam jako sretna. Jedinu želju koju sam ovdje imala je ući u finale, nisam se nadala nekom pretjeranom plasmanu tu. Znamo svi da su Talijanke i Francuskinje teško pobjedive, ali drago mi je da sam uspjela odraditi svoje skokove na noge i da sam odradila ponovno novi skok, rekla je Tijana Korent nakon svog četvrtog finala u posljednjih nekoliko tjedana.


- Sad nam preostaje nekoliko dana odmora i kad se vratimo doma treninzi i pripreme za Europsko prvenstvo. Imam još jedno novo zanimljivo iskustvo u karijeri i samo se mogu nadati da će i ostatak sezone biti ovako dobar kao ovaj prvi, poželjela je Korent.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!