10:37 / 28.07.2019.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Zlato za Lauru Štefanac na EP-u za gluhe

Laura Štefanac

Laura Štefanac

Foto: - / -

Hrvatska atletičarka Laura Štefanac osvojila je zlatnu medalju u bacanju koplja na Europskom prvenstvu u atletici za gluhe u Bochumu.
Hrvatska atletičarka Laura Štefanac (21) osvojila je zlatnu medalju u bacanju koplja na Europskom prvenstvu u atletici za gluhe koje je održano u njemačkom Bochumu.

Članica riječkog Kvarnera osvojila je zlato bacivši koplje 45,82 m. Drugo mjesto zauzela je Bugarka Elena Uzanova s hicem 44,30 m, dok je treća bila Ruskinja Anastasija Klečkina sa 41,95 m.

- Neopisiv je osjećaj imati zlato oko vrata i stvarno sam sretna. Trener i ja smo puno radili i drago mi je što je rad urodio plodom. S druge strane mi je žao zbog rezultata, znam da mogu više, bila sam spremna na više. Jednostavno nije išlo, vrućina, krivi vjetar, nisam mogla probuditi noge. Žao mi je da nisam bacila svjetski ili osobni rekord, ali zlato je zlato. Nastavljamo dalje s treninzima jer su veliki ciljevi ispred nas i ne mislimo stati na ovome, izjavila je Laura Štefanac.

Mlada Zagrepčanka je na EP-u nastupila i u bacanju diska gdje je zauzela šesto mjesto. Rođena je potpuno gluha, a 2001. ugrađena joj je umjetna pužnica. To nisu za nju bile prepreke, već izazovi s kojima raste svakim danom. Članica je Atletskog kluba Kvarner-Rijeka, trenira i živi u Celju te je upravo završila prvu godinu stručnog studija Menadžmenta športa i športskih djelatnosti na sveučilištu Libertas. Prije dvije godine osvojila je zlato na Olimpijskim igrama gluhih u Samsunu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!