Zlato za Cvjetko i srebro za Oberan!

29.01.2022.

20:08

Autor: HRT/Hina

Lara Cvjetko

Lara Cvjetko

Foto: Hrvatski judo savez / Press

Drugog dana prvog ovogodišnjeg džudaškog Grand Prixa u Portugalu Lara Cvjetko (do 70kg) je osvojila zlato, dok je Iva Oberan (do 63kg) srebrna.

Očito da su pripreme u Španjolskoj i Slovačkoj bile dobre za sve, a ne samo za Anu Viktoriju Puljiz koja je u petak osvojila srebro. Iva Oberan je u prvom kolu sjajno krenula i pobijedila Mađarku Vargu


U drugom kolu je dominirala protiv Španjolke Vazquez Fernandez pobijedivši je polugom nakon dvije i pol minute borbe. U četvrtfinalu je ipponom protiv Francuskinje Turpin osigurala polufinale, dok je u polufinalu prvo gubila na wazari protiv Čehinje Zachove, ali smirenost, strpljenje i hladna glava odvela je mladu Dubrovčanku do pobjede i finala.


Lara Cvjetko je prvo kolo je bila slobodna, dok je u drugom kolu ipponom bila bolja od Mađarke Czelau. U četvrtfinalu je wazarijem protiv Francuskinje Issoufi osigurala polufinale, u kojem je za 69 sekundi svladala Koreanku Han.


U finalima je Cvjetko ušla u "golden score-u" protiv Mađarke Szabine Gercsak, svaka s po dvije kazne, gdje je Cvjetko u želji da baci uspjela natjerati Mađarku na treću kaznu i osvojiti zlato, Oberan je nakon malo više od minute izgubila ipponom protiv Nizozemke Joanne Van Lieshout i osvojila srebro.

Katarina Krišto na startu turnira je pobijedila Mongolku Sarantsetseg, u 2. kolu wazarijem bila bolja od iskusniju Brazilku Castilhos, dok je u četvrtfinalu zaustavljena od dobre poznanice Nizozemke Van Lieshout, koja je prekinula negativan niz u borbama s Kaštelankom. U repasažu je Krišto zahvatom pobijedila Izraelku Shemesh i tako osigurala borbu za broncu, u kojoj je na žalost izgubila.


U subotu je nastupila i Anđela Violić (do 70kg), koja je u 2. kolu zahvatom izgubila od Britanke Yeats-Brown.U nedjelju Hrvatsku predstavljaju Petrunjela Pavić (do 78 kg), Ivana Maranić (preko 78 kg) i Marko Kumrić (do 100 kg).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!