Zlato mlade atletičarke Jane Koščak na EP-u u Izraelu

05.07.2022.

23:42

Autor: Marija Žužak/Sport/I.Ž.K./HRT

Jana Koščak

Jana Koščak

Foto: Screenshot: Instagram / -

Odlične vijesti za budućnost naše atletike stižu iz Jeruzalema. 

Šesnaestogodišnja Jana Koščak nova je prvakinja Europe u sedmoboju. Na mlađejuniorskom Europskom prvenstvu do zlata je stigla s više od 300 bodova prednosti ispred najbliže konkurentice.

Na putu do ovog uspjeha oborila je čak pet svojih osobnih rekorda i ostvarila peti rezultat svih vremena u toj kategoriji.

Jana Koščak u dva dana i sedam disciplina osvojila je 6106 bodova. Osim što je to novi hrvatski mlađejuniorski rekord to je i najbolji rezultat u svijetu ove godine i peti rezultat svih vremena u ovoj disciplini i uzrastu.

Jana je izvrsnom nastupu prvog dana dodala i pobjedu u skoku u dalj s osobnim rekordom 6,25 m. U bacanju koplja je bila deveta sa 40,58 m, a završila je s osobnim rekordom i petim mjestom na 800 m istrčavši rezultat 2:23.96.

Drugo mjesto pripalo je Mađarici Sarolti Kriszt sa 5794 boda, a treća je bila Njemica Pia Messing sa 5690 bodova.

Jana je ovim postala osvajačica druge medalje, a prve zlatne, za Hrvatsku na Europskim mlađejuniorskim prvenstvima. Jedinu medalju do sada i to brončanu osvojila je Lora Ontl na 2000 m zapreke u Tbilisiju 2016. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!