19:21 / 12.08.2021.

Autor: HRT/Hina

Zlatni talijanski sprinter završio sezonu

Lamont Marcell Jacobs

Lamont Marcell Jacobs

Foto: Remo Casilli / REUTERS

Olimpijski pobjednik na 100 m i novi europski rekorder, talijanski atletičar Lamont Marcell Jacobs u četvrtak je putem Instagrama objavio da se u ovoj godini više neće natjecati.

Jacobs je u Tokiju šokirao atletsku javnost osvojivši zlato na najkraćoj sprinterskoj dionici u vremenu europskog rekorda (9.80), a tom je zlatu pridodao i ono u štafeti 4x100 m.


Atletičar rođen u Teksasu, koji je do ove godine bio prilično nepoznat, trebao je 21. kolovoza nastupiti na Prefontaine Classicu u američkom Eugeneu, mitinga iz serije Dijamantne lige, a očekivalo se da će se pojaviti i na startu mitinga u Bruxellesu 3. rujna te na finalu Dijamantne lige u Zürichu 9. rujna.


Po povratku iz Tokija u Italiju, gdje je talijanskim osvajačima olimpijskih medalja priređen trijumfalni doček, Jacobs je odmah počeo s treninzima, ali je vrlo brzo prekinuo s pripremama. Talijanski mediji navode da je razlog "nakupljeni umor od nastupa na Olimpijskim igrama te problemi s koljenom".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!