19:02 / 08.12.2018.

Autor: I.L.K./Hina

Zlatna pirueta: Slavlje Amerikanke Tennell, Cvijanović 20., Skopančić 34.

Hana Cvijanović (Goran Stanzl/PIXSELL)

Hana Cvijanović (Goran Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Natjecateljski dio 51. Zlatne piruete je završen, a nadmoć Amerikanki i Ruskinja nastavljena je i kod klizačica.
Natjecateljski dio 51. Zlatne piruete je završen, a nadmoć Amerikanki i Ruskinja nastavljena je i kod klizačica. Pobijedila je Amerikanka Bradie Tennell, dok su hrvatske predstavnice Hana Cvijanović i Patricia Skopančić završile na 20., odnosno 34. mjestu.

Prvakinja SAD-a i u subotu je fantastično klizala te natjecanje završila sa 202,41 bodom. Druga je bila Ruskinja Anastasija Gubanova (198,65), a treća Amerikanka Mariah Bell (196,60).

Hana Cijanović je imala još jedan dobar nastup, iako uz jedan pad, no u svojoj debitantskoj seniorskoj godini može biti zadovoljna 20. mjestom.

"Bio je jedan pad, međutim, ovo je prvi put da sam probala program s dva trostruka flipa. Uspjela sam prvi, ali nakon drugog sam pala. To je nešto što još moram popraviti. Na treningu ću sada klizati teže programe, ali sve u svemu zadovoljna sam. Bila sam jako nervozna prije programa i drago mi je da sam se uspjela sabrati", izjavila je Hana Cvijanović pred kojom je sada mjesec dana priprema pa slijedi odlazak na Europsko prvenstvo u Minsku.

"Na Europskom prvenstvu htjela bih se kvalificirati za dugi program. To znači da u kratkom programu moram biti među prve 24 klizačice i moram klizati najbolje što mogu, a onda u dugom probati još više trostrukih skokova", zaključila je Hana.

Patricia Skopančić imala je puno bolji slobodni program, no bodovno je zbog kratkog programa ostala nisko. Na kraju je ostala na 34. mjestu.

"Slobodni program bio je bolji, ali ne koliko sam očekivala. Želim raditi više, napredovati i imati bolje rezultate. Želim svoje programe izvoditi sa svim trostrukim skokovima i dat ću sve od sebe kako bih to uspjela napraviti na natjecanjima i biti energičnija", izjavila je nakon nastupa Patricia Skopančić.

Pobjednici u konkurenciji plesnih parova su Kanađani Piper Gilles i Paul Poirier. Viceprvaci Kanade i nakon slobodnog programa potvrdili su nadmoć, a zlato su zaslužili skupivši ukupno 201,27 bodova. Srebro su osvojili Poljaci Natalia Kaliszek i Maksym Spodyriev (170,11), a broncu Rusi Betina Popova i Sergej Mozgov (165,73), koji su s petog mjesta na kraju uspeli do postolja.

Klizačice - rezultati nakon slobodnog programa
1. Bradie Tennell (SAD) 202,41
2. Anastasia Gubanova (RUS) 198,65
3. Mariah Bell (SAD) 196,60
4. Anastasia Guliakova (RUS) 188,90
5. Maria Sockova (RUS) 179,72
...
20. HANA CVIJANOVIĆ (HRV) 126,25
34. PATRICIA SKOPANČIĆ (HRV) 77,30

Plesni parovi - rezultati nakon slobodnog plesa
1. Piper Gilles/Paul Poirier (KAN) 201,27
2. Natalia Kaliszek/Maksym Spodyriev (POLJ) 170,11
3. Betina Popova/Sergey Mozgov (RUS) 165,73

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!