12:49 / 31.12.2021.

Autor: K.L./Hina

"Zlatna lisica" preselila s Pohorja u Kranjsku Goru

Skijanje - ilustracija

Skijanje - ilustracija

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

Međunarodna skijaška organizacija odlučila je kako će se ovogodišnja Zlatna lisica (veleslalom i slalom skijašica Svjetskog kupa) umjesto u Mariboru održati u Kranjskoj Gori.

Zbog nedovoljne debljine snježne podloge, kao i općenito nedostatka snijega, već treću godinu u nizu mariborsko Pohorje nije moglo dočekati skijašice u Svjetskom kupu.

Popularna Zlatna lisica na rasporedu je 8. i 9. siječnja. Prvog dana Kranjska Gora će biti domaćin utrci najboljih veleslalomašica, dok se devetog dana siječnja vozi slalom. Posljednji puta Zlatna lisica se održala na Pohorju 2019. godine.

Nakon Nove godine, alpska skijaška karavana prvo će stići u Zagreb, gdje će skijašice 4. siječnja na Sljemenu nastupiti u slalomu, dok dan kasnije na istom mjestu skijaši voze slalom. Nakon Sljemena skijaši sele u Adelboden gdje će se 8. i 9. siječnja održati slalom i veleslalom, a skijašice odlaze u Kranjsku Goru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!