Zlatna Europska liga u Varaždinu

16.05.2022.

13:09

Autor: I.L./HRT/Hina

U prostorima Arene Varaždin predstavljena Europska zlatna odbojkaška liga

U prostorima Arene Varaždin predstavljena Europska zlatna odbojkaška liga

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

Hrvatska i Varaždin domaćini su Zlatne europske lige te Final Four muške Europske zlatne lige.

- Čestitam Hrvatskom odbojkaškom savezu na dobivanju ovakvog natjecanja. Jedna od većih aktivnosti našeg Ministarstva je potpora ovakvim događanjima. Kroz sport povezujemo i dio aktivnosti kojima se Hrvatska može dičiti u svijetu. Naši mladi naraštaji kroz ovakvo natjecanje mogu vidjeti što im sport može značiti. Reklama Hrvatske od ovakvih i sličnih natjecanja mjere se u milijardama. Pokazujemo da smo sigurna zemlja, da smo dobri organizatori i lijepa zemlja. Mnogi se mogu ugledati na Hrvatski odbojkaški savez i učiti od njih, izjavio je Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta.


Kod odbojkašica i odbojkaša sve starta natjecanjima u Europskoj Zlatnoj ligi, od 25. svibnja, od čega će u Varaždinu muška reprezentacija igrati četiri utakmice 25. i 26. svibnja s Ukrajinom, 28. svibnja s Danskom te 1. lipnja sa Španjolskom. Ženska reprezentacija u Varaždinu će igrati 25. s Češkom, a 28. svibnja sa Slovačkom. Final Four Europske Zlatne lige za odbojkaše održat će se u Varaždinu 18. i 19. lipnja.

- Lijepo je ugostiti naše sportaše u ovom lijepom ambijentu. Organizacija zahtjeva ogroman trud i rad. Drago nam je da je Europa i naša krovna organizacija to prepoznala. Na nama je da to povjerenje opravdamo. Za prošlogodišnje prvenstvo smo dobili nagradu za najboljeg domaćina, rekla je direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza Valentina Bifflin i dodala: - Rat u Ukrajini poremetio je neke planove. Ugostili smo žensku ukrajinsku reprezentaciju, ali ugostit ćemo i mušku reprezentaciju koja će svoju domaću utakmicu igrati kao domaćin u Varaždinu. Organizacija ovako velikih natjecanja donosi veliki napredak u kvaliteti igre, u seniorskim ali posebno u mlađim selekcijama. Kao rezultat višegodišnjih organizacija vidimo puno veći interes medija i javnosti te veliki porast broja odbojkaša i trenera. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!